Breaking News

Δείτε που και πως κατασκευάζει η BMW τη νέα ηλεκτρική iX1 (video)

Δείτε που και πως κατασκευάζει η BMW τη νέα ηλεκτρική iX1 (video)

Την έναρξη παραγωγής της νέας αμιγώς ηλεκτροκίνητης iX1 ανακοίνωσε η BMW στο εκσυγχρονισμένο της εργοστάσιο που βρίσκεται στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας.

Μάλιστα στο εν λόγω εργοστάσιο παράγεται και η μπαταρία υψηλής τάσης που χρησιμοποιεί η νέα iX1. Η ευελιξία του συγκεκριμένου εργοστασίου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μπορεί να κατασκευάζει επίσης μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι πλέον όλα τα εργοστάσια της BMW στη Γερμανία έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ηλεκτρικά μοντέλα. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2024, τουλάχιστον μία στις τρεις BMW που θα βγαίνουν από τα εργοστάσια στη Βαυαρία θα είναι ηλεκτρική.

Στο πλαίσιο ενός πρόσφατου πιλοτικού προγράμματος, το εργοστάσιο στο Ρέγκενσμπουργκ χαρτογραφήθηκε ψηφιακά. Το ψηφιακό δίδυμο (digital twin) που προέκυψε, επιτρέπει έναν άκρως αποδοτικό σχεδιασμό των μελλοντικών δομών εργοστασίων και εγκαταστάσεων παραγωγής.

Το βαφείο του εργοστασίου, για παράδειγμα, βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη: Οι επιφάνειες βαφής σκανάρονται για να εξασφαλίζεται αψεγάδιαστη ποιότητα και ακολουθεί το φινίρισμα χρησιμοποιώντας ένα πλήρως αυτοματοποιημένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο για κάθε όχημα, ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει μία τέλεια εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη BMW που αλλάζει χρώμα το αμάξωμα με το πάτημα ενός κουμπιού! (video)

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) χρησιμοποιείται επίσης στη συναρμολόγηση οχημάτων, συγκεκριμένα, μέθοδοι αναγνώρισης εικόνων που υποστηρίζονται από AI, βοηθούν τους εργαζομένους στους ελέγχους ποιότητας.

Το σύστημα υπολογιστή AIQX (Artificial Intelligence Quality Next), το οποίο χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό, μαθαίνει να αναγνωρίζει αντικείμενα όπως ένα άτομο από δείγματα εικόνων, που το καθιστά ένα πολύτιμο συμπλήρωμα σε συμβατικές επιθεωρήσεις ποιότητας βασισμένων σε κάμερα.

Η προγνωστική συντήρηση εξασφαλίζει ότι τεχνικές βλάβες, π.χ. σε συστήματα μεταφοράς, ανιχνεύονται νωρίς, πριν προκύψουν διακοπές λειτουργίας του συστήματος. Οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα παρακολουθούνται μέσω αυτοματοποιημένης αξιολόγησης δεδομένων της διαδικασίας.

Μέχρι το τέλος του 2022, η BMW θα έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων στα γερμανικά εργοστάσια στο Ντίνγκολφινγκ, στη Λειψία και στο Ρέγκενσμπουργκ. Περισσότερα από 3.300 άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων της BMW στις τοποθεσίες αυτές.

 

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης ΚεχαγιάςRelated Articles

Το Audi Q3 έγινε μονόκερος

Τελικά δεν είναι μύθος, υπάρχουν μονόκεροι και μάλιστα κυκλοφορούν στους δρόμους, χάρη στη φαντασία της Audi. Η γερμανική εταιρεία με

Ταχύτερο στην πίστα το Hyundai i30 N ή το Peugeot 308 GTi; (video)

Αυτή την αναμέτρηση σίγουρα την περίμεναν πολλοί και όλοι «καίγονται» να μάθουν το αποτέλεσμα της. Κυρίες και κύριοι υποδεχτείτε στο

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda (video)

Με φόντο πανέμορφα τοπία στην Ιρλανδία αποφάσισε η Skoda να φωτογραφίσει το νέο Enyaq iV, το οποίο πόζαρε φορώντας πράσινο

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<