Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της BMW (video)

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της BMW (video)

Τον Απρίλιο του 2018 στο Σαλόνι του Πεκίνου η BMW είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, το οποίο τώρα αποφάσισε να το βάλει στην παραγωγή με το όνομα ix3.

Σχεδιαστικά το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV παραγωγής της BMW δε διαφοροποιείται σημαντικά από αυτό που είχαμε δει στην πρωτεύουσα της Κίνας. Βασίζεται στη γνωστή Χ3, ενώ διακρίνεται για την κλειστού τύπου εμπρός μάσκας και για τις άφθονες πινελιές στη γρίλια, χαμηλά στις πόρτες και στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ οι ακτίνες των ζαντών συμβάλουν στην καλύτερη αεροδυναμική αντίσταση κατά 5% και στο χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας που βρίσκεται στο Cd: 0,29.

Σε σύγκριση με το Χ3 η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει μικρύνει κατά 7,5 εκατοστά.  Σύμφωνα με τη βαυαρική εταιρεία το νέο ix3 διαθέτει σύστημα eDrive πέμπτης γενιάς, το οποίο απαρτίζεται από μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh και ηλεκτροκινητήρα 282 ίππων και 400 Nm ροπής.

Με μια πλήρη φόρτιση της η μπαταρία υπόσχεται αυτονομία 460 χλμ. (μέτρηση WLTP), ενώ από ταχυφορτιστή φτάνει από 0% σε 80% εντός 34 λεπτών. Επομένως για κάθε 10 λεπτά που μένει συνδεδεμένη με την πρίζα η νέα ix3 αποκτά από 100 χλμ. αυτονομίας.

Ένας ξεχωριστός βοηθητικός θερμαντήρας φροντίζει τη μπαταρία ώστε ακόμη και σε θερμοκρασίες μέχρι -30 βαθμούς Κελσίου να παραμένει ζωντανή. Παράλληλα ένα ακόμα υγρό σύστημα ψύξης/θέρμανσης εξασφαλίζει ιδανικό έλεγχο θερμοκρασίας για τον ηλεκτροκινητήρα, τα ηλεκτρονικά ισχύος και τη μονάδα αποθήκευσης.

Στον εξοπλισμό της νέας ix3 περιλαμβάνεται ενεργή ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απόσβεση. Το λανσάρισμα της νέας ix3 έχει προγραμματιστεί αργότερα εντός του τρέχοντος έτους στην Κίνα, ενώ στην Ευρώπη θα κάνει απόβαση το 2021.

Η παραγωγή της νέας ix3 θα πραγματοποιείται στην Shenyang της Κίνας, μέσω της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive.


Tags assigned to this article:
BMWix3SUVηλεκτροκίνητο

Related Articles

Ποιο ρεκόρ Γκίνες κατέρριψε η Hyundai;

Πολλοί επαγγελματίες ορειβάτες μάλλον θα ζηλέψουν το πρόσφατο επίτευγμα του Hyundai Kona Electric. Ο λόγος είναι ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda (video)

Με φόντο πανέμορφα τοπία στην Ιρλανδία αποφάσισε η Skoda να φωτογραφίσει το νέο Enyaq iV, το οποίο πόζαρε φορώντας πράσινο

Ξεχνάς που υπάρχει υποδοχή για το καλώδιο στη νέα Mercedes Vision EQXX! Μια φόρτιση=1.000 χλμ! (video)

Θα μπορούσαμε να βάλουμε πολλούς τίτλους για τη νέα Mercedes Vision EQXX, ωστόσο κανένας δε θα μπορούσε να συμπτύξει το

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<