Breaking News

Αυτές οι Alfa Romeo χωράνε στη τσέπη σου!

Αυτές οι Alfa Romeo χωράνε στη τσέπη σου!

Η θρυλική ομορφιά των μοντέλων της Alfa Romeo, ζωντανεύει μέσα από μια ειδική σειρά από μινιατούρες, κλίμακας 1/43, που κατασκευάζει η φημισμένη Brooklin Models.

Όταν το χειμώνα του 1974, η Brooklin Models, ερχόταν στη ζωή στην ομώνυμη πόλη του Καναδά, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να προβλέψει την επιτυχία που θα γνώριζε αυτή η μικρή εταιρεία, η οποία σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή όσον αφορά στις χειροποίητες μινιατούρες αυτοκινήτων. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια ιστορία της Alfa Romeo, η Brooklin Models δημιούργησε μια ειδική σειρά από μινιατούρες σε κλίμακα 1/43, οι οποίες είναι αφιερωμένες σε μερικά από τα πιο όμορφα μοντέλα της Alfa Romeo.

Η συλλεκτική σειρά που είναι αφιερωμένη στις «Βασίλισσες της Ομορφιάς» του Μουσείου της Alfa Romeo (Le Reginette del Museo Alfa Romeo)  έχει ως αφετηρία τη δεκαετία του 1930, με τη θρυλική 8C 2900 B Le Mans. Το μοναδικό αγωνιστικό με το coupe αμάξωμα-την εποχή που όλα σχεδόν του ανταγωνισμού είχαν ανοικτή καμπίνα-συμμετείχε το 1938 στον 24ωρο αγώνα Le Mans εντυπωσιάζοντας με το αεροδυναμικό του προφίλ, αλλά και την απόδοση του. Δυστυχώς, ένα μηχανικό πρόβλημα σταμάτησε την προέλαση της 8C 2900 B Le Mans προς τη νίκη, ενώ είχε δημιουργήσει διαφορά 160 χλμ. από το δεύτερο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικά τραγούδια παίζει για τους πεζούς το Fiat 500e! (video)

Τη μεταπολεμική περίοδο, η Giulia TZ2 με το αεροδυναμικό της κάλυμμα από υαλονήματα και η Giulietta Spider, με τη σειρά τους θα σαγήνευαν το κοινό για διαφορετικούς λόγους. Η πρώτη χάρη στην κορυφαία αεροδυναμική της απόδοση που όμως συνδυαζόταν με μια δυναμική γοητεία και η δεύτερη για την απέριττη ομορφιά της που της επέτρεψε να θεωρείται ως ένα από τα πλέον διαχρονικά σχήματα στην ιστορία του αυτοκινήτου.

Και τα δύο μοντέλα διατηρούν αυτή την ακαταμάχητη γοητεία τους ακόμα και υπό κλίμακα, με τις συλλεκτικές μινιατούρες της Brooklin Models να είναι εξολοκλήρου χειροποίητες. Η προετοιμασία του αμαξώματος για τη βαφή και στη συνέχεια η συναρμολόγηση μικρών επινικελωμένων τμημάτων είναι μια τέχνη που εκτός από ταλέντο απαιτεί και βαθιά γνώση των αυτοκινήτων, με τους τεχνίτες να εκπαιδεύονται εκατοντάδες ώρες και κάθε μοντέλο.

Τα μοντέλα σε κλίμακα 1:43 των Alfa Romeo 8C 2900 B Tipo Special Le Mans, Giulia TZ2 και Giulietta Spider, κατασκευάζονται εξολοκλήρου από την Brooklin Models και είναι διαθέσιμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας: https://brooklinmodels.com/Related Articles

Όταν η Lamborghini Espada φωτογραφήθηκε για τους Beetles

Πέντε δεκαετίες πέρασαν από τότε που η Lamborghini παρουσίασε την Espada, ωστόσο σίγουρα δείχνει αρκετά νεότερη ακόμα και σήμερα. Με

Ένα καλοδιατηρημένο Audi 100 του 1974

Ιδιαίτερα ευγενικός ήταν ο χρόνος απέναντι στο μαύρο αυτό Audi 100 LS που βλέπετε στις φωτογραφίες, καθώς παρότι είναι 43

Τα σημαντικότερα μοντέλα της Renault στα 120 χρόνια ιστορία της (video)

Έναν αιώνα και δυο δεκαετίες ζωής συμπληρώνει η Renault που γεννήθηκε το 1898 και το γιορτάζει με ένα επετειακό video,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<