Breaking News

Απαγόρευση μετακινήσεων:Οι συνολικές παραβάσεις και αφαιρέσεις πινακίδων

Απαγόρευση μετακινήσεων:Οι συνολικές παραβάσεις και αφαιρέσεις πινακίδων

Από χτες, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, δεν ισχύουν πλέον τα περισσότερα από τα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε πόσες παραβάσεις εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία από την επιβολή του μέτρου απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου 2020.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία σε ολόκληρη την επικράτεια συνολικά βεβαιώθηκαν 62.341 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Ενδεικτικό είναι την Κυριακή 3 Μαΐου 2020, τελευταία μέρα εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα 531 νέες παραβάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η ολική απελευθέρωση των μετακινήσεων στη χώρα θα επιτραπεί πιθανότητα από 18 Μαΐου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας μέχρι τότε. Ας ελπίσουμε ότι από εδώ και πέρα θα κάνουμε μόνο βήματα προόδου και όχι πισωγυρίσματα, ώστε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν πλήρως στην καθημερινότητα μας.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός της περιφέρειας που βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του καθενός, μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου 2020, η Ελληνική Αστυνομία είχε βεβαιώσει συνολικά 1.570 παραβάσεις και επέβαλε ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ σε 986 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Να πούμε ότι χτες, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, καταγράφηκαν 85 νέες παραβάσεις.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Οι γυναίκες ή οι άντρες φορτώνουν πιο γρήγορα το πορτμπαγκάζ; (video)

Σίγουρα το ωραίο φύλο είναι αυτό που σε κάθε ταξίδι μεταφέρει τις περισσότερες αποσκευές, σε σύγκριση με τον άντρα, καθώς

Γεννητούρια σε μια Toyota Corolla! (video)

Η ασημί νέα Toyota Corolla hatchback που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες έγινε ο τόπος γέννησης, όχι μιας, αλλά συνολικά έξι

Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική – Τα μεταπωλούσαν με παραποιημένα στοιχεία

Η μάστιγα των κλοπών αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχει πολλά «πλοκάμια», με την ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώνει ότι έκοψε ακόμα ένα. Σε