Breaking News
ΕΛ.ΑΣ.: 2.370 παραβάσεις για κράνος σε μία εβδομάδα – «Πρωταθλήτρια» η Αττική
Η εκστρατεία «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε ολόκληρη τη χώρα.
...Εξάρθρωση κυκλώματος κλοπής αυτοκινήτων στην Αττική – 13 συλλήψεις και παράνομο κέρδος 1 εκατ. ευρώ
Ακόμα μια εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε, η οποία δραστηριοποιούνταν επί σειρά ετών στην κλοπή, παραποίηση και μεταπώληση
...Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου: Ούτε ένα θανατηφόρο τροχαίο στους πρώτους 10 μήνες λειτουργίας
Τα πρώτα στοιχεία από τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου παρουσιάζουν μια εικόνα εντελώς διαφορετική σε
...Λασίθι: Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας – 427 παραβάσεις σε 24 ώρες
Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα των τροχονομικών ελέγχων στο Λασίθι, αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά το μέγεθος
...Πυροσβεστικό Σώμα: Ενισχύεται με 10 νέους τράκτορες
Σημαντική ενίσχυση του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Παραδόθηκαν 10 νέοι τράκτορες
...Τροχαία Αττικής: Χιλιάδες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και 10 νεκροί ο απολογισμός του Μαΐου
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον Μάιο του 2026, καθώς μέσα σε
...
Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική – Τα μεταπωλούσαν με παραποιημένα στοιχεία
Η μάστιγα των κλοπών αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχει πολλά «πλοκάμια», με την ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώνει ότι έκοψε ακόμα ένα.
Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια τα διέθεταν εκ νέου σε κυκλοφορία, έχοντας πρώτα πλαστογραφήσει και παραποιήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.
Στις 18 Οκτωβρίου 2025 συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας 25, 28, 31, 40, 43, 45 και 49 ετών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα 1 άτομο, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Κατηγορούμενοι άπαντες για τετελεσμένες κλοπές και πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφορικών δεδομένων και στοιχείων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από τον Οκτώβριο του 2023 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών οχημάτων, την μεταπώλησή τους και συνακόλουθα την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Διαβάστε ακόμα: Πάνω από 200.000 οδηγοί ενημερώνονταν για τα μπλόκα της Τροχαίας – Ποιο κόλπο είχαν βρει
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αρχικά εντόπιζαν σταθμευμένα οχήματα-στόχους, τα αφαιρούσαν και αφού προχωρούσαν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και την πλαστογράφηση των στοιχείων κυκλοφορίας τους, στη συνέχεια τα διέθεταν εκ νέου στην κυκλοφορία.

Αξιοσημείωτο τυγχάνει το γεγονός πως ένας εκ των συλληφθέντων είχε προβεί σε ψευδή δήλωση κλοπής του οχήματός του. Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.845 ευρώ, καθώς και 2 κλαπέντα οχήματα.
Από την μέχρι τώρα προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από Κερατέα, Πειραιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Μαγούλα, Άνω Λιόσια και Ίλιον, ενώ η προανακριτική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την εξιχνίαση και περαιτέρω περιπτώσεων κλοπών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την εγκληματική τους δραστηριότητα ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 180.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Related Articles
Πόσα αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ελλάδα το Φεβρουάριο;
Η αρκετά ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια, από την οικονομική κρίση, εγχώρια αγορά αυτοκινήτου δείχνει ότι σταδιακά ανακάμπτει με μικρά βέβαια,
Περιφερειακή Υμηττού: Συνελήφθησαν δυο οδηγοί – Έτρεχαν με 174 και 156 χλμ./ώρα
Σε πίστα αποφάσισαν να μετατρέψουν την Περιφερειακή Υμηττού δυο οδηγοί, καθώς ανέπτυξαν αρκετά υψηλές ταχύτητες. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε την
Ο σκύλος που κατάφερε να…οδηγήσει αυτοκίνητο (video)
Αν δεν υπήρχε το παρακάτω video θα δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε ότι το εν λόγω περιστατικό συνέβη στην πραγματικότητα. Μάλιστα επιβεβαιώνεται

