Breaking News

Γοητεύει η νέα Mercedes CLA (video)

Γοητεύει η νέα Mercedes CLA (video)

Πρεμιέρα έκανε η δεύτερη γενιά της Mercedes CLA στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο Λας Βέγκας.

Οι διαστάσεις της αυξήθηκαν ελαφρώς, καθώς το μήκος της ανέρχεται πλέον στα 4.688 χλστ. (+48 χλστ.) και το πλάτος της στα 1.830 χλστ. (+53 χλστ.).

Παράλληλα το εμπρός της τμήμα είναι φαρδύτερο κατά 63 χλστ. και το πίσω κατά 53 χλστ. Η ελαφριά κλίση της οροφής αποτελεί και πάλι το σημείο αναφοράς στην εξωτερική σχεδίαση της νέας CLA.

Στο εσωτερικό τώρα στάνταρ είναι οι δυο οθόνες των 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, ενώ προαιρετικά μπορούν να παραγγελθούν και μεγαλύτερες οθόνες 10,25 ιντσών. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει 460 λίτρα (-10 λίτρα), το μεταξόνιο μεγάλωσε στα 2.729 χλστ. (+30 χλστ.), ενώ το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) δέχεται εντολές μέσω φωνής και χειρονομιών.

Στην έκδοση CLA 250 ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 225 ίππους και 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και μετάδοση της κίνησης στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 209 χλμ./ώρα.

Η λίστα με τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας της νέας CLA περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή συγκρούσεων με οχήματα, ποδηλάτες και πεζούς, adaptive cruise control, υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας, έλεγχο «τυφλών» σημείων και αναγνώριση πινακίδων ορίων ταχύτητας.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Έρχεται το Toyota Yaris των 250 ίππων! (video)

Στις 10 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Τόκιο η Toyota θα αποκαλύψει το νέο και ισχυρότερο Yaris. Σύμφωνα

H Citroen C4 επιστρέφει και εντυπωσιάζει! (video)

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τηρούν πάνα πιστά το χρονοδιάγραμμα παρουσίασης ενός νέου μοντέλου, ωστόσο η Citroen έκανε την εξαίρεση με την ολοκαίνουργια

Jeep: Μας δείχνει την εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση του νέου Wagoneer S – Το ηλεκτρικό μεγαθήριο των 600 ίππων (φωτογραφίες)

Άπλετο «φως» έριξε η Jeep στη σιλουέτα του Wagoneer S, δημοσιεύοντας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν πλήρως τη σχεδίαση