Breaking News

Το αυτοκίνητο της ημέρας: Ένα ροζ Citroen C3 Pluriel στον Πειραιά

Το αυτοκίνητο της ημέρας: Ένα ροζ Citroen C3 Pluriel στον Πειραιά

Το ιδιαίτερο χρώμα του συγκεκριμένου Citroen C3 Pluriel που εντοπίστηκε σε κεντρική γειτονιά του Πειραιά ήταν αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον στο φωτογραφικό φακό του autoexcellence.

Με την ευκαιρία όμως ας θυμηθούμε γιατί το εν λόγω γαλλικό μοντέλο ήταν αρκετά ιδιαίτερο. Βασίζονταν στο αμάξωμα του πεντάθυρο C3 πρώτης γενιάς, αλλά είχε δυο θύρες, ενώ η Citroen το κατασκεύαζε από το 2003 έως το 2010. Αυτό που το έκανε να ξεχωρίζει ήταν οι πολλαπλοί τρόποι διαμόρφωσης της οροφής του.

Το C3 Pluriel διέθετε μαλακή αναδιπλούμενη μέχρι πίσω οροφή. Παράλληλα τα πλευρικά «τόξα» της οροφής του μπορούσαν να αφαιρεθούν και έτσι μετατρέπονταν σε ένα κανονικό cabrio μοντέλο.

Ωστόσο δεν υπήρχε χώρος αποθήκευσης των πλευρικών «τόξων» εντός του αυτοκινήτου, κάτι που του αφαιρούσε πόντους από την εργονομία. Όταν απομακρύνονταν εντελώς η οροφή, έπεφταν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων και η πόρτα του χώρου αποσκευών άνοιγε προς τα κάτω, το C3 Pluriel έμοιαζε με pickup.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Πάρκαρε χωρίς ντροπή μπροστά από ράμπα πεζοδρομίου

Όταν δεν υπάρχει οδηγική παιδεία, σεβασμός απέναντι στο συνάνθρωπο και στοιχειώδης ευγένεια τότε έχουμε περιστατικά σαν αυτό που καταγράφεται στην

Το αυτοκίνητο της ημέρας: Ένα ιστορικό Citroen DS πάνω σε γερανό

Εκεί που περιμέναμε να ανάψει πράσινο το φανάρι στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού με τον Κηφισό, ξαφνικά είδαμε δίπλα μας

Ένα ιστορικό BMW Isetta πέρασε τα διόδια της Αττικής Οδού

To πιο μικρό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η BMW είναι το Isetta, την ιστορία του οποίου θυμηθήκαμε όταν το