Breaking News

Mε το νέο MAN CitE θα γίνονται οι αστικές μεταφορές εμπορευμάτων (video)

Mε το νέο MAN CitE θα γίνονται οι αστικές μεταφορές εμπορευμάτων (video)

Στο Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο αρκετοί είναι αυτοί που κοντοστέκονται στο περίπτερο της MAN και παρατηρούν το νέο CitE.

Οι επίσημες πληροφορίες σχετικά με το νέο CitE αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό 15 τόνων βασικός ρόλος του οποίου θα είναι η μεταφορά εμπορευμάτων εντός των πόλεων από μικρές επιχειρήσεις. Aκόμα και το σύστημα κλιματισμού/θέρμανσης του νέου CitE είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πόλεων, καθώς ο επαγγελματίας οδηγός μπαίνει και βαίνει στο φορτηγό πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μηχανικοί της MAN κατάφερνα να αναπτύξουν το νέο CitE μέσα σε μόλις 18 μήνες και να το παρουσιάσουν ολοκληρωμένο στη γερμανική πόλη. Όπως προαναφέραμε το νέο CitE είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο επομένως δεν χρειάζεται έναν πετρελαιοκινητήρα τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, όπως συμβαίνει συνήθως, κάτι που επέτρεψε στους σχεδιαστές της MAN να φτιάξουν μια καμπίνα με χαμηλό δάπεδο, η οποία διακρίνεται για την ευρυχωρία της, ενώ παρατηρούμε και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της.

Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου CitE βρίσκεται κεντρικά τοποθετημένος, ενώ οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου είναι κάτω από πλαίσιο του οχήματος και σύμφωνα πάντα με τη MAN υπόσχονται αυτονομία τουλάχιστον 100 χλμ. Τονίζεται ακόμα ότι για λόγους ασφαλείας το πλαίσιο του νέου CitE είναι πλήρως καλυμμένο κάτι που προστατεύει και τις μπαταρίες σε περίπτωση ατυχήματος.

Προσέξτε επίσης τα ελαστικά του νέου CitE τα οπαία φέρουν μια λεπτή μπλε γραμμή περιμετρικά, ονομάζονται Conti e.MotionPro και είναι ειδικά κατασκευασμένα από τη Continental. Μπλε χρώματος είναι και τα Led φώτα του νέου CitE προβάλλοντας τον οικολογικό του χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό όλες οι οθόνες είναι εύκολα ορατές από τον οδηγό, ενώ όλες οι απαραίτητες πληροφορίες δίνονται ψηφιακά. Εργονομικά μελετημένοι είναι όλοι οι διακόπτες και οι θήκες για μικροαντικείμενα. Υπάρχει ακόμα υποδοχή για smartphone, tablet, ποτήρια και θύρα USB.



Related Articles

Ρεκόρ χρόνου σε υπό κατασκευή πίστα έκανε η Porsche Cayenne (video)

Πριν καν κοπεί η κορδέλα εγκαινίων στη νέα σουηδική πίστα Gotland Ring η Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid «εισέβαλε» μέσα

Σε μόλις 6,8 δευτ. ανοίγει η οροφή της νέας Aston Martin Vantage Roadster (φωτογραφίες & βίντεο)

Ο χειμώνας μάλλον δεν είναι η καταλληλότερη εποχή για να «καρποφορήσει» ένα cabrio.  Ωστόσο η νέα Aston Martin Vantage Roadster

Το ηλεκτρικό Kia EV9 φώτισε μια από τις πιο σκοτεινές περιοχές – Γιατί δε φτάνουν εκεί οι ακτίνες του ήλιου; (φωτογραφίες & βίντεο)

Το Kia ΕV9 πηγαίνει κόντρα στη φύση, αλλά για καλό σκοπό, χρησιμοποιώντας την προηγμένη του τεχνολογία. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV