Breaking News

Λεωφορείο χρησιμοποιεί κάμερες αντί για πλευρικούς καθρέπτες (video)

Λεωφορείο χρησιμοποιεί κάμερες αντί για πλευρικούς καθρέπτες (video)

Μια σημαντική καινοτομία φέρνει η MAN στα λεωφορεία της εισάγοντας το σύστημα ονόματι “OptiView”.

Η τάση λοιπόν που ξεκίνησε από τα αυτοκίνητα και καταργεί τους πλευρικούς εξωτερικούς καθρέπτες, τώρα εφαρμόζεται από τη MAN και σε μεγαλύτερα οχήματα. Πώς όμως βλέπει ο οδηγός τι συμβαίνει αριστερά και δεξιά του;

Εκεί όπου βρίσκονταν οι παραδοσιακοί πλευρικοί εξωτερικοί καθρέπτες τώρα έχουν τοποθετηθεί κάμερες, ενώ η εικόνα που καταγράφουν προβάλλεται σε οθόνες ενός του λεωφορείου.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video ένα από τα πολλά οφέλη της εν λόγω τεχνολογίας είναι ότι οι ψηφιακοί καθρέπτες έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και εντοπίζουν σε μεγαλύτερη απόσταση π.χ ένα ποδηλάτη που κινείται πλευρικά του λεωφορείου, επομένως αυξάνεται το επίπεδο της ασφάλειας.

Παράλληλα αποδεικνύεται ότι η ευκρίνεια της εικόνας που καταγράφουν οι κάμερες δε μειώνεται ακόμα και όταν είναι νύχτα, ενώ οι ψηφιακοί καθρέπτες λειτουργούν και υπό βροχή.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι οι κλασικοί μεγάλοι εξωτερικοί καθρέπτες των λεωφορείων δημιουργούν αρκετό αεροδυναμικό θόρυβο κάτι που δεν ισχύει με τους νέους ψηφιακούς καθρέπτες.


Tags assigned to this article:
MANOptiViewκαθρέπτεςκάμερες

Related Articles

Το DAF 95 φορτωμένο αναμνήσεις από το 1994 (video)

Μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν της κάνει η κατασκευάστρια φορτηγών DAF. Μέσα από το παρακάτω video λοιπόν

Στις 7 Αυγούστου αποκαλύπτεται το νέο Kia Sonet

Αρκετοί θα απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στις 7 Αυγούστου, όταν η Kia θα παρουσιάσει το νέο της μικρό SUV.

Μετέτρεψαν στρατιωτικό φορτηγό σε τροχόσπιτο (video)

Από αυτό το συγκεκριμένο μεγάλο στρατιωτικό φορτηγό δε θα δείτε να αποβιβάζονται φαντάροι ή αξιωματικοί, αλλά ένα νεαρό ζευγάρι, ο