Breaking News

Από την Πολώνια στην Κίνα με ένα ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf

Από την Πολώνια στην Κίνα με ένα ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μόνο με αστικές διαδρομές, λόγω της χαμηλής σχετικά αυτονομίας που προσφέρουν και του περιορισμένου δικτύου φόρτισης που υπάρχει σε αρκετές χώρες.

Αντίθετη άποψη ωστόσο έχει ο Πολωνός εξερευνητής Μάρεκ Καμίνσκι, καθώς βάλθηκε να μας αποδείξει, και μάλλον τα κατάφερε, ότι τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι ικανά ακόμα και για πολύ μακρινά ταξίδια.

Έτσι λοιπόν ναύλωσε ένα Nissan Leaf και άνοιξε τα «πανιά» του από το Καλίνινγκραντ, το οποίο βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί του μέχρι να φτάσει στον τελικό του προορισμό την Ιαπωνία είναι η Λιθουανία, η Ρωσία, η Μογγολία, η Κίνα και η Νότια Κορέα.

Μετά από δυο μήνες ταξιδιού στις 16 Ιουλίου έριξε «άγκυρα» στο Κέντρο Έξυπνης Κινητικότητας της Nissan που βρίσκεται στο Πεκίνο. Η περιπέτεια για τον Μάρεκ θα συνεχιστεί μέχρι και το Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αξιοπιστία και την αυτονομία του ηλεκτροκίνητου Leaf. Παράλληλα τόνιζε ότι τον βοήθησε και τον ξεκούρασε στις μεγάλες αποστάσεις το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPILOT που διαθέτει το νέο Leaf.

Σημειώστε ότι τα 13.000 χλμ. που έχει διανύσει μέχρι τώρα το Leaf δεν επιβάρυναν καθόλου το περιβάλλον, καθώς εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.



Related Articles

Τροχόσπιτο της Opel για διακοπές μακριά από συνωστισμό σε τουριστικά μέρη

Η πανδημία του κορωνοϊού, θα κάνει τις φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές διαφορετικές, καθώς οι περισσότεροι θέλουν να αποφύγουν το συνωστισμό

Φλογερές και ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio (video)

Ο έρωτας των Αλφίστι (οι φανατικοί οπαδοί της Alfa Romeo) με τις Giulia και Stelvio Quadrifoglio αναθερμάνθηκε, καθώς οι δυο

Ανάμεσα στα 10 καλύτερα εσωτερικά αυτοκινήτου αυτό του Nissan Kicks

Στην Ελλάδα μπορεί να μη διατίθεται το Nissan Kicks, ωστόσο αξίζει να το γνωρίσετε, καθώς το εσωτερικό του βρίσκεται μέσα