Breaking News

Το αγωνιστικό όχημα Roborace δε χρειάζεται οδηγό (video)

Το αγωνιστικό όχημα Roborace δε χρειάζεται οδηγό (video)

Έχουμε αρχίσει πλέον σιγά-σιγά να συνειδητοποιούμε ότι στο εγγύς μέλλον η αυτόνομη οδήγηση θα μπει για τα καλά στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Ωστόσο θα ισχύσει το ίδιο και για τα αγωνιστικά οχήματα; Αν πάρουμε για παράδειγμα το Roborace που εμφανίστηκε στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ η απάντηση είναι μάλλον θετική.

Το Roborace είναι ένα αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο αυτόνομο όχημα με άκρως φουτουριστική σχεδίαση, το οποίο όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δύσκολη ανάβαση του Γκούντγουντ. Μάλιστα είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο όχημα που ολοκληρώνει τη ανάβαση του Γκούντγουντ χωρίς οδηγό.

Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι συνδυαστικά αποδίδουν 500 ίππους. Για να κινηθεί αυτόνομα χρησιμοποιεί αισθητήρες LiDAR, ραντάρ, κάμερες και σύστημα GPS, ενώ όλα τα δεδομένα που συλλέγονται αποστέλλονται και επεξεργάζονται από έναν αλγόριθμο AI.



Related Articles

Θα δίνατε 128.000 ευρώ για ένα βιβλίο της Ferrari;

Η ιστορία της Ferrari είναι σίγουρα ιδιαίτερα σημαντική, έχει πολλά ενδιαφέροντα κεφάλαια και αξίζει να τη γνωρίζει κανείς. Ωστόσο αν

Σε γυρίζει από το θάνατο το Audi RS 5 Coupe (video)

Όταν οι ώρες σου στον κόσμο αυτό είναι μετρημένες κάνεις απολογισμό της ζωής σου και βλέπεις πόσο ευχάριστα ή δυσάρεστα

To θρυλικό βαν της Volkswagen επέστρεψε! Οι τιμές και ο εξοπλισμός του νέου ID. Buzz στην Ελλάδα!

Μια διαφορετική πρόταση στην επέλαση των SUV που μας έχουν κατακλύσει, αποτελεί η σιλουέτα του νέου Volkswagen ID. Buzz. Πρόκειται