Breaking News

Πού τοποθετήθηκαν 166 βάσεις για φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων;

Πού τοποθετήθηκαν 166 βάσεις για φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων;

Ένα σημαντικό βήμα προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης έκαναν οι Jaguar-Land Rover, καθώς εγκαινίασαν το μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης στη Βρετανία.

Στο Μηχανολογικό και Σχεδιαστικό τους Κέντρο λοιπόν που βρίσκεται στο Gaydon της  Βρετανίας, εγκαταστάθηκαν 166 συνολικά βάσεις φόρτισης, οι οποίες είναι κατάλληλες για αμιγώς ηλεκτροκίνητα, αλλά και για plug-in υβριδικά μοντέλα.

Πρόσβαση στις εν λόγω βάσεις θα έχουν οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι των εγκαταστάσεων. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνα το 40% των ιδιοκτητών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη τα φορτίζουν κατά τη διάρκεια παραμονής στο χώρο εργασίας τους.

Οι συγκεκριμένοι ταχυφορτιστές των 7kW AC τοποθετήθηκαν από την NewMotion (μια εταιρεία της Shell) και προσφέρουν στην ηλεκτροκίνητη I-Pace αυτονομία 35 χλμ. με μια ώρα φόρτισης, ενώ μέσα σε οχτώ ώρες επιτυγχάνεται η πλήρης αυτονομία των 282 χλμ.

Τονίζεται ακόμα ότι στο Μηχανολογικό και Σχεδιαστικό Κέντρο των Jaguar-Land Rover η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από 100% φυσικούς πόρους, χάρη στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Κάθε νέο μοντέλο των Jaguar-Land Rover από το 2020 και μετά θα προσφέρεται και με ηλεκτρική έκδοση.



Related Articles

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πήγε από τη Γερμάνια στην Ελβετία με μια φόρτιση; (video)

Για πολλούς ανασταλτικός παράγοντας στην αγορά αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων είναι σίγουρα η αυτονομία που προσφέρουν. Για παράδειγμα αν θες να

Δείτε που και πως κατασκευάζει η BMW τη νέα ηλεκτρική iX1 (video)

Την έναρξη παραγωγής της νέας αμιγώς ηλεκτροκίνητης iX1 ανακοίνωσε η BMW στο εκσυγχρονισμένο της εργοστάσιο που βρίσκεται στο Ρέγκενσμπουργκ της

Τριπλό «τζακ ποτ» μέσα σε κοντέινερ – Βρέθηκαν μετά από δέκα χρόνια τρία ανέγγιχτα Tesla Roadster (εικόνες)

H Tesla παρουσίασε το 2008 το πρώτο της μοντέλο, το οποίο ονομάζονταν Roadster, ενώ αναμένεται στο εγγύς μέλλον ο διάδοχος