Breaking News

Δείτε πως το νέο Ford Focus περνάει ανέπαφα τις λακκούβες (video)

Δείτε πως το νέο Ford Focus περνάει ανέπαφα τις λακκούβες (video)

Πόσες φορές δεν έχετε αγανακτήσει ή ακόμα και να βρίσετε όταν οι τροχοί του αυτοκινήτου σας την ώρα που οδηγείτε πέφτουν μέσα σε μια μεγάλη λακκούβα;

Ειδικά στην Ελλάδα, όπου οι περισσότεροι δρόμοι μας είναι σαν βομβαρδισμένοι, το φαινόμενο αυτό είναι καθημερινό. Βέβαια δεν είναι μόνο η χώρα μας που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα.  Εκτιμάται ότι στη Βρετανία και την Ουαλία κάθε 21 δευτ. επισκευάζεται και μια λακκούβα στους δρόμους. Εκεί τουλάχιστον όμως πραγματοποιούνται σχετικά έργα…

Πολυτίμητο λοιπόν αναμένεται να αποδειχτεί στην Ελλάδα το καινοτόμο σύστημα που ενσωματώνει το νέο Ford Focus. Ο λόγος για το σύστημα που έχει την ικανότητα να ανιχνεύει κάθε δυο χιλιοστά του δευτερόλεπτου πότε ο εμπρός τροχός πέφτει σε λακκούβα και να προσαρμόζει την ανάρτηση, ώστε να μη βυθίζεται βίαια μέσα σε αυτή. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη και πιο ομαλή απόσβεση. Παράλληλα στέλνεται σήμα στην πίσω ανάρτηση, ώστε να είναι προετοιμασμένη να αντιδράσει ανάλογα.

Για την εξέλιξη του συγκεκριμένου συστήματος η μπλε οβάλ εταιρία χρησιμοποίησε ορισμένους από τους χειρότερους δρόμους της Ευρώπης, αλλά και μια ειδική πίστα στο Βέλγιο γεμάτη με ανισόπεδα τμήματα και λακκούβες.

Επισημαίνεται ακόμα ότι μια λακκούβα δεν προκαλεί μόνο αναταράξεις στους επιβάτες, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημίες στην ανάρτηση, στα ελαστικά και στις ζάντες του αυτοκινήτου.


Tags assigned to this article:
FocusFordανάρτησηλακκούβες

Related Articles

Sold out τα πρώτα Hyundai i30 N

Χρειάστηκαν μόλις δυο μέρες για να ξεπουλήσει Hyundai i30 N First Edition στην αγορά της Γερμανίας. Τα 100 πρώτα i30

Το Opel Ampera-e διένυσε 750 χλμ. με μια φόρτιση

Το ηλεκτροκίνητο Opel Ampera-e κατάφερνε να ταξιδέψει από την ανατολικότερη έως τη δυτικότερη πόλη της Γερμανίας με μια μόνο φόρτιση.

Πόσα Kia πουλήθηκαν το Μάρτιο;

Η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι τον περασμένο μήνα οι παγκόσμιες πωλήσεις της κατέγραψαν άνοδο 3,4% σε σύγκριση με το 2017.