Breaking News

Με σχεδίαση που θα συζητηθεί το νέο Hyundai Kona

Με σχεδίαση που θα συζητηθεί το νέο Hyundai Kona

To 2017 έκανε πρεμιέρα το Hyundai Kona, το οποίο αμέσως ξεχώρισε με την ανατρεπτική, για τα δεδομένα της Hyundai, σχεδιαστική του ταυτότητα.

Λίγο πριν υποδεχτούμε το 2023 η κορεάτικη εταιρεία μας συστήνει τη δεύτερη γενιά του δημοφιλούς της crossover. Η γκάμα του νέου Kona θα είναι πληρέστατη, καθώς από την αρχή θα διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο (EV), υβριδικό (HEV), με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) και με τη σπορτίφ έκδοση σπορ N Line.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι η ανάπτυξη του νέου Kona ξεκίνησε έχοντας ως βάση την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, ενώ όλες θα χρησιμοποιούν στην ίδια αρχιτεκτονική. Σημειώνεται ακόμα ότι σχεδιαστική έμπνευση αντλήθηκε από τη γκάμα των Ioniq μοντέλων. Για να παρέχει μεγιστοποιημένο «χώρο διαβίωσης» στους επιβάτες του, αυξήθηκε το μήκος στα 4.355 χλστ., το οποίο είναι 150 χλστ. μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, με βάση το Kona Electric. Κέρδισε επίσης 25 χλστ. σε πλάτος και 60 χλστ. σε μεταξόνιο.

Η καθαρή, διακριτική εμπρός όψη του νέου Kona χαρακτηρίζει τον καθαρό όγκο του οχήματος, ο οποίος συμβάλλει στην ομαλή αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου. Παράλληλα αναδεικνύεται από την Seamless Horizon Lamp, η οποία στην ηλεκτροκίνητη έκδοση διαθέτει parametric pixels. Έτσι μιλάμε για το πρώτο μοντέλο Hyundai με Pixelated Seamless Horizon Lamp που προσθέτει στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Kona Electric (EV) ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό στοιχείο σχεδίασης.

Παρά τη φουτουριστική του εμφάνιση, το νέο Kοna δεν αφήνει ποτέ κανέναν να ξεχάσει ότι είναι ένα SUV. Το δυναμικό στυλ του τονίζεται με την τολμηρά σμιλεμένη πλαστική επένδυση του θόλου των τροχών που ενσωματώνει προβολείς και πίσω φώτα, ενισχύοντας το στιβαρό παρουσιαστικό του.

Διαβάστε επίσης: 4 εκατομμύρια έφερε αυτό το Tucson στη Hyundai!

Το νέο Kona είναι γεμάτο με παραμετρικές επιφάνειες. Η απότομη διαγώνια πτυχή των πλαϊνών μεριών συνδέει το σατινέ χρώμιο της γραμμής της ζώνης με την αεροτομή, δημιουργώντας ένα περίγραμμα που τυλίγεται γύρω από ολόκληρο το όχημα. Το πίσω μέρος διαθέτει μια ακόμη Seamless Horizon Lamp, καθώς και ένα ψηλά τοποθετημένο φωτιστικό stop (HMSL) που είναι ενσωματωμένο άψογα στο σατινέ χρώμιο του σπόιλερ.

Υπάρχουν διάφορες στυλιστικές παραλλαγές μεταξύ των συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Το Kona Electric (EV) διαθέτει parametric pixels στη μάσκα και στον πίσω προφυλακτήρα, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών εμπνευσμένες από pixel και προαιρετικά μαύρους πλαϊνούς καθρέπτες και οροφή. Το υβριδικό (HEV) Κona καθώς και το Κona με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) μοιράζονται έναν τολμηρό και στιβαρό σχεδιαστικά προφυλακτήρα και μαύρη επένδυση θόλου τροχού.

Η N Line έκδοση διαθέτει προαιρετικά μαύρους πλαϊνούς καθρέπτες και οροφή, αεροτομή τύπου φτερού, πιο επιθετική εμπρός και πίσω σχεδίαση με προφυλακτήρα σε σχήμα φτερού για να τονίζει την χαμηλότερη θέση του οχήματος, χαρακτηριστικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και διπλή εξάτμιση.

Περνάμε τώρα στο εσωτερικό του νέου Kona, το οποίο περιγράφεται οδηγοκεντρικό με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ και πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες, χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο, ενώ οι επιρροές από το Ioniq 5 είναι εμφανείς. Υπάρχουν δυο οθόνες 12,3 ιντσών που εφάπτονται, για το ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Ο λεβιές ταχυτήτων έχει μετακομίσει πίσω από το τιμόνι, απελευθερώνοντας περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στη βάση της κεντρικής κονσόλας, ενώ χωρίς καμπύλες είναι το πίσω κάθισμα.



Related Articles

Γιατί η Volvo ερευνά τα τροχαία ατυχήματα των φορτηγών της;

To 1969 η Volvo δημιούργησε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με στόχο να μελετά πραγματικά τροχαία ατυχήματα, στα οποία εμπλέκονται φορτηγά της.

Η Hyundai παρουσιάζει το δικό της ηλεκτρικό πατίνι (video)

Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης έκανε πρόσφατα πρεμιέρα το νέο i10, το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Hyundai. Ωστόσο η κορεάτικη

Θα αγοράζατε μια ροζ Lamborghini Espada;

Η παλέτα για τα ιστορικά, αλλά και σύγχρονα μοντέλα της Lamborghini είναι περιορισμένη, καθώς περιλαμβάνει κυρίως τις αποχρώσεις του πορτοκαλί,