Breaking News

Τριάντα χρόνια από την εμφάνιση του Fiat Tipo

Τριάντα χρόνια από την εμφάνιση του Fiat Tipo

Γενέθλια έχουν στην Fiat, καθώς το Tipo συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής.

Το Tipo πρωτοεμφανίστηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1988, ενώ είχε έρθει για να αντικαταστήσει το Ritmo, το οποίο με τη σειρά του είχε παραλάβει τη σκυτάλη από το Fiat 128.

Τα χαρακτηριστικά που έκαναν το Tipo να ξεχωρίζει ήταν η εργονομία, η ποιότητα, η άνεση, η ασφάλεια και η πρακτικότητα του, ενώ και ο νεώτερος απόγονος του διακρίνεται για τα ίδια ακριβώς προτερήματα.

Από το πρώτο πεντάθυρο Tipo πρόεκυψε επίσης και το Tempra με sedan και station-wagon αμάξωμα. Mε αυτή την ποικιλία αμαξωμάτων διατίθεται και το σημερινό Tipo καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού.

Στο εμπορικό του λανσάρισμα το 1988 το Tipo προσφέρονταν σε δυο εξοπλιστικά επίπεδα, με πέντε κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Εξίσου πλούσια είναι και η υφιστάμενη γκάμα κινητήρων του. Σημαντική τεχνολογική καινοτομία για τα τότε δεδομένα ήταν ο πίνακας οργάνων του Tipo με ψηφιακές ενδείξεις που ενσωματώνονταν στο ειδικά σχεδιασμένο ταμπλό της έκδοσης “Digit”.

H εξέλιξη του Tipo διήρκησε τρία χρόνια, πραγματοποιήθηκε από μια παγκόσμια ομάδα 2.000 ατόμων, ενώ ολοκλήρωσε 8,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες, ώστε να μπορεί να διατεθεί σε περισσότερες από 50 χώρες.


Tags assigned to this article:
128FiatRitmoTempraTipo

Related Articles

Suzuki: Πόσα αυτοκίνητα έχει πουλήσει συνολικά από το 1955 – Το πρώτο της μοντέλο και το πιο επιτυχημένο (φωτογραφίες)

H Suzuki γιορτάζει ένα σημαντικό επίτευγμα στη μακρόχρονη ιστορία της, καθώς ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο 80

Ένα ιστορικό BMW Isetta πέρασε τα διόδια της Αττικής Οδού

To πιο μικρό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η BMW είναι το Isetta, την ιστορία του οποίου θυμηθήκαμε όταν το

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Polestar

H Polestar που ήταν υπεύθυνη για τα μοντέλα επιδόσεων της Volvo, αφού εξαγοράστηκε από τη σουηδική εταιρία, έγινε αυτόνομη και