Breaking News

Ξηλώθηκαν πινακίδες, αφαιρέθηκαν διπλώματα και κόπηκαν πάνω από 250 κλήσεις στην παραλιακή

Ξηλώθηκαν πινακίδες, αφαιρέθηκαν διπλώματα και κόπηκαν πάνω από 250 κλήσεις στην παραλιακή

H συχνότητα των σοβαρών, αλλά και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, που καταγράφονται στην παραλιακή Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, επιβάλλουν την αυστηρότερη επιτήρηση της από την Ελληνική Αστυνομία.

Ωστόσο, όσα μπλόκα και αν στηθούν, αν όλοι δε μάθουμε επιτέλους να υπακούμε στον Κ.Ο.Κ., δυστυχώς στην Ελλάδα του 2022, δε θα σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο. Η τραγική κατάσταση πάντως που επικρατεί, εδώ και χρόνια, στην Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου επιβεβαιώνεται, για ακόμα μια φορά από τα αποτελέσματα των πρόσφατων τροχονομικών ελέγχων στην περιοχή.

H Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής λοιπόν πραγματοποίησε ελέγχους σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας-από 24 έως 30 Οκτωβρίου 2022-στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Εξιχνιάσθηκαν 44 περιπτώσεις κλοπών ζαντών και εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα

Συνολικά διενεργήθηκαν 521 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκαν 257 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

-61 για υπερβολική ταχύτητα

-21 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

-10 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

-4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

-3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

-2 για μη χρήση κράνους

-1 για αντικανονικούς ελιγμούς

-1 για χρήση κινητού τηλεφώνου

-154 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 59 ζεύγη πινακίδων, 12 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 23 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν και 6 οχήματα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Σακατεύτηκε αλλά επέζησε μοτοσικλετιστής σε σοκαριστικό ατύχημα – Αν δεν έχετε «γερό» στομάχι μη δείτε το βίντεο

Το αίμα «παγώνει» βλέποντας το συγκεκριμένο ατύχημα, καθώς τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα είναι πολύ σκληρά. Ο αναβάτης μιας

Ασθενοφόρο εμβολίστηκε από BMW (video)

Οι οδηγοί των ασθενοφόρων έχουν αρκετά δύσκολο έργο, καθώς πρέπει να φτάνουν πολύ γρήγορα και με ασφάλεια στο νοσοκομείο ή

Σύγκρουση ενός ποδηλάτη με μια BMW X3 (video)

Σαφέστατα πρέπει να είμαστε υπέρ της χρήσης ποδηλάτων, καθώς ευνοείται η υγεία μας, μειώνεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ρύπανση των