Breaking News

Αλκοτέστ σε όλη την Ελλάδα-442 παραβάσεις

Αλκοτέστ σε όλη την Ελλάδα-442 παραβάσεις

Η ικανότητα οδήγησης μειώνεται μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο παρότι αυτό είναι ευρέως γνωστό εδώ και χρόνια, αρκετοί Έλληνες συνεχίζουν να το αγνοούν.

Τρανταχτή απόδειξη αποτελούν τα πρόσφατα αποτελέσματα από τα αλκοτέστ που πραγματοποίησε η Τροχαία σε ολόκληρη τη χώρα. Εντός μόλις τριών ημερών, από Παρασκευή 17 Ιουλίου έως την Κυριακή 19 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια 11.489 αλκοτέστ, ενώ βεβαιώθηκαν 442 σχετικές παραβάσεις.

Οι 70 παραβάσεις εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ ακολουθούν 69 στην Κρήτη, 57 στην Κεντρική Μακεδονία, 46 στην Πελοπόννησο, 37 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 32 στη Στερεά Ελλάδα, 30 στη Θεσσαλονίκη, 26 στο Νότιο Αιγαίο,19 στη Θεσσαλία, 17 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στα Ιόνια Νησιά, 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 8 στη Δυτική Μακεδονία και 7 στην Ήπειρο.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 3,85% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ από τους 442 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) εντοπίστηκαν 47 άτομα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι παραβάτες ήταν σε ποσοστό 90,05% άντρες και το 29,64% ετών 20 έως 30.

Ο συνδυασμό αλκοόλ και οδήγησης είναι μια από τις κυριότερες αιτίες σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό η Τροχαία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ενώ διαμηνύει ότι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.



Related Articles

Τον Απρίλιο καταγράφηκαν 18.596 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ

Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής κατά τη διάρκεια του Απριλίου. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα

Παραλίγο σύγκρουση με Nissan GT-R σε στροφή (video)

Ολόκληρη τη ζωή του να περνάει μπροστά από τα μάτια του σαν ταινία για δευτερόλεπτα πρέπει να είδε ένας ανυποψίαστος

Ηθελημένο μπλακ-άουτ στη Hyundai

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Hyundai συμμετείχε στην «Ώρα της Γης», θέλοντας και ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το φαινόμενο της