Breaking News

Αλκοόλ και οδήγηση-270 παραβάσεις σε τρεις μόνο μέρες

Αλκοόλ και οδήγηση-270 παραβάσεις σε τρεις μόνο μέρες

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2020 υπάρχουν ακόμα πολλοί ανεύθυνοι οδηγοί που καταναλώνουν αλκοόλ και στη συνέχεια πιάνουν τιμόνι.

Αυτήν την άκρως κακή τους συνήθεια επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας. Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων σε ολόκληρη τη χώρα, το τριήμερο από 29 έως 31 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ σε 9.727 οδηγούς και βεβαιώθηκαν συνολικά 270 παραβάσεις.

Οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν στην Κρήτη (45), ενώ ακολουθεί η Αττική (43), η Κεντρική Μακεδονία (28), η Πελοπόννησος (25), η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (23), το Νότιο Αιγαίο (22), η Θεσσαλία (16), η Θεσσαλονίκη (15), η Δυτική Ελλάδα (12), τα Ιόνια Νησιά (12), η Ήπειρος (11), η Στερεά Ελλάδα (9), το Βόρειο Αιγαίο (5) και η Δυτική Μακεδονία (4).

Έχει ενδιαφέρον επίσης να επισημάνουμε ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι παραβάτες ήταν άντρες (250 στον αριθμό), ενώ οι περισσότεροι ήταν ηλικίας 30-40 ετών.

Σημειώνεται ακόμα ότι από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 2,8% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Παράλληλα από τους 270 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν οι 46.

Η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί από τις πρώτες αιτίες των σοβαρών, αλλά και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.



Related Articles

Η Τροχαία εντόπισε 108 παραβάσεις στη Στερεά Ελλάδα

Τους στοχευμένους ελέγχους της συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς η Τροχαία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στις 14 Δεκεμβρίου λοιπόν κλιμάκια

Έφοδος της Τροχαίας στα Λιμανάκια της Βάρκιζας για παράνομες κόντρες

Τις εφόδους της σε γνωστά στέκια της Αττικής, όπου διοργανώνονται παράνομοι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας σε δημόσιους χώρους και δρόμους συνεχίζει

Subaru WRX κόπηκε στα δυο από εκχιονιστικό μηχάνημα – Η στιγμή της τρομακτικής σύγκρουσης (φωτογραφίες & βίντεο)

Τρόμο προκαλούν τα πλάνα στο παρακάτω βίντεο, καθώς δείχνουν ένα Subaru WRX να συγκρούεται με εκχιονιστικό μηχάνημα. Το αποτέλεσμα της