Breaking News

Ο κορωνοϊός έριξε τις πωλήσεις της Porsche

Ο κορωνοϊός έριξε τις πωλήσεις της Porsche

H πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο μεγάλη πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων, ενώ ανεπηρέαστη από αυτή την κατάσταση δεν έμεινε προφανώς ούτε η Porsche.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η γερμανική εταιρεία των supercars το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε όλο τον κόσμο κατέγραψε 53.125 πωλήσεις, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 είχε σημειώσει 55.700 πωλήσεις, επομένως η πτώση διαμορφώνεται στο -5%.

Σημαντική μείωση πωλήσεων -17% σημειώθηκε στη μεγάλη και σημαντικότητα αγορά της Κίνας, από όπου ξεκίνησε η πανδημία, ενώ στις Η.Π.Α ανήλθε στο -20%, στη Γερμανία στο -6% και σε Ασία-Ωκεανία-Αφρική-Μέση Ανατολή στο -8%. Ωστόσο στην Ευρώπη είχαμε άνοδο +20%.

Από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 2020 δημοφιλέστερο μοντέλο της Porsche ήταν η Cayenne με 18.417 πωλήσεις, ενώ ακολουθεί η Macan με 15.547 πωλήσεις, η 911 με 8.482 πωλήσεις και η νέα Taycan με 1.391 πωλήσεις, η οποία είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της Porsche.

Από την πλευρά της η Porsche δηλώνει ότι προετοιμάζει την επανέναρξη της παραγωγικής της διαδικασίας που έχει διακοπεί λόγω κορωνοϊού, θέτοντας βέβαια ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων της, ενώ ελπίδες γεννά η ανάκαμψη που έχει συντελεστεί ήδη στην αγορά της Κίνας.



Related Articles

H Pagani φροντίζει τα παλαιότερα μοντέλα της

Η Pagani ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός νέου τμήματος της που θα έχει ως αποστολή την αποκατάσταση των «κλασσικών» της

Η οροφή και η κεντρική κονσόλα του Audi A7 Sportback εντυπωσιάζουν

Την πρεμιέρα του σε αμερικανικό έδαφος θα πραγματοποιήσει το νέο Audi A7 Sportback, καθώς θα εμφανιστεί στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ.

Πάρτε μια γεύση από το νέο μικρό SUV της Hyundai

Ένα νέο μικρό SUV ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Hyundai, το οποίο θα ονομάζεται Bayon. Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία το