Breaking News

Το Nissan GT-R Nismo που ζυγίζει μόνο 193 γραμμάρια

Το Nissan GT-R Nismo που ζυγίζει μόνο 193 γραμμάρια

Φέτος το εμβληματικό GT-R γιορτάζει την 50η του επέτειο και η Nissan βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να γιορτάσει το γεγονός αυτό.

Σε συνεργασία με τη Lego δημιούργησε μια εκπληκτική σε ακρίβεια μινιατούρα του ιαπωνικού supercar. Σε σύγκριση με το πραγματικό GT-R Nismo που αναπαριστά είναι σαφώς πιο ελαφρύ, καθώς ζυγίζει μόλις 193 γραμμάρια. Το βάρος τώρα του αληθινού GT-R Nismo βρίσκεται στα 1.720 κιλά.

Το λιλιπούτειο GT-R Nismo μπορεί να συναρμολογηθεί από έναν ειδικό της Lego σε 20 λεπτά και από έναν απλό αγοραστή σε περίπου μια ώρα. Η Nissan αφιερώνει 8 ώρες για την κατασκευή του GT-R Nismo, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον ώρες των εξειδικευμένων έμπειρων μηχανικών ονόματι “takumi” για την παραγωγή του κινητήρα.

Πάνω από 90.000 εξαρτήματα συνθέτουν το GT-R Nismo, ενώ το δημιούργημα της Lego αποτελείται από μόλις 298 εξαρτήματα. To χέρι των μικρών, αλλά και των μεγάλων παιδιών, θα δίνει ώθηση στο GT-R Nismo της Lego, ωστόσο σίγουρα η ταχύτητα του δε θα φτάνει τα 370 χλμ./ώρα του πραγματικού μοντέλου.

Για την ανάπτυξη του GT-R Nismo η Nissan έχει ασχοληθεί πάνω από μια δεκαετία, ενώ η Lego χρειάστηκε περίπου δώδεκα μήνες.  Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι είναι η πρώτη φορά που η Nissan συνεργάζεται με τη Lego.

Tο GT-R Nismo της Lego θα λανσαριστεί το πρώτο εξάμηνο του 2020 μέσω της νέας σειράς Speed Champions, η οποία αυξάνει κατά 25% το μέγεθος των μινιατουρών.


Tags assigned to this article:
GT-R NismoLegoNissanμινιατούρα

Related Articles

Πώς διασφαλίζει η Nissan την αντοχή στις πόρτες της; (video)

Στις κυρίες επιβάλλεται πάντα να ανοίγουμε την πόρτα για να εισέλθουν στο αυτοκίνητο, ωστόσο η Ρόζι θέλει να κάνει μονή

Μια τρακαρισμένη και παρατημένη Aston Martin

H πιο «λογική» αντίδραση αν τρακάρεις και προκαλέσεις μεγάλη ζημιά σε μια Aston Martin Vanquish Volante, είναι να βάλεις τα

Lexus LFA: Δέκα χρόνια καλπάζουν οι 560 ίπποι του (video)

Έναν εντυπωσιακό τρόπο επέλεξε το Lexus LFA για να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του. Όπως θα δείτε στο