Breaking News

Πρόστιμο πάνω από 100 ευρώ αν κρεμάσεις κάτι στο μεσαίο καθρέφτη

Πρόστιμο πάνω από 100 ευρώ αν κρεμάσεις κάτι στο μεσαίο καθρέφτη

Αρκετοί οδηγοί έχουν κρεμασμένα στο μεσαίο καθρέφτη του αυτοκινήτου τους σταυρουδάκια, αρωματικά καμπίνας, σημαιάκια και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Γνωρίζατε ότι αυτό μπορεί να επιφέρει χρηματικό πρόστιμο σχεδόν 116 ευρώ και επιβολή τριών πόντων στο σύστημα ποινών;

Και όμως, στη Βρετανία ο νόμος απαγορεύει να κρεμάς οτιδήποτε στο μεσαίο καθρέπτη, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να παρεμποδιστεί η ορατότητα του οδηγού προς τα πίσω, να μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης και να προκληθεί ακόμα και τροχαίο ατύχημα.

Ενδέχεται μάλιστα να πληρώσει κάποιος πρόστιμο ακόμα και αν εμπλακεί σε  τροχαίο ατύχημα χωρίς να φταίει, αν διαπιστωθεί ότι είχε κάποιο αντικείμενο κρεμασμένο στο μεσαίο καθρέφτη του.

Παράλληλα απαγορεύεται να υπάρχουν και αυτοκόλλητα στο πίσω παρμπρίζ. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο ο οδηγός μετά το ατύχημα να μην αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του εταιρεία αν δεν είχε «ελεύθερο» το μεσαίο του καθρέφτη.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Διαδοχικές συγκρούσεις αυτοκινήτων σε παγωμένο δρόμο (video)

Όσο καλό επίπεδο πρόσφυσης και να έχει ένα αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά δύσκολο να το χειριστείς πάνω σε δρόμο που έχει

Κόκκινο φανάρι και κράνος άγνωστες λέξεις για ορισμένους οδηγούς

Ίσως ακουστεί υπερβολικό σε ορισμένους, αλλά η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη μπορεί να χαρακτηριστεί και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς δε θέτεις μόνο

Πώς αναποδογύρισε αυτό το Nissan Micra; (video)

Το πόσο εύκολα μπορεί να συμβεί ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα μας αποδεικνύει το παρακάτω video. Για άγνωστο λόγο λοιπόν το