Breaking News

Ταινίες με καταδιώξεις και βιντεοπαιχνίδια αυτοκινήτων δημιουργούν επικίνδυνους οδηγούς

Ταινίες με καταδιώξεις και βιντεοπαιχνίδια αυτοκινήτων δημιουργούν επικίνδυνους οδηγούς

Μια ιδιαίτερα σημαντική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 εφήβους που αρέσκονται σε βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφίες ταινίες με κεντρικό θέμα τη γρήγορη οδήγηση, δείχνει ότι μπορεί να επηρεαστούν στην πραγματική ζωή όταν πιάσουν τιμόνι.

Μάλιστα το 40% δήλωσε ότι από τα ερεθίσματα που πήραν η επικίνδυνη οδήγηση τους φάνηκε αρκετά γοητευτική. Ωστόσο ένας στους τρεις αντιλαμβάνεται ότι στις ταινίες δράσης με καταδιώξεις δεν προβάλλονται οι πραγματικές συνέπειες της γρήγορης οδήγησης και της παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Παράλληλα το 29% συμφωνεί ότι κινηματογραφικές ταινίες όπως το “The Fast and The Furious” έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους μελλοντικούς οδηγούς. Το 9% ηλικίας έως 17 ετών παραδέχτηκε ότι όταν βλέπει ένα οδηγικό «κόλπο» θέλει το δοκιμάσει, ενώ το σχετικό ποσοστό ανεβαίνει στο 22% σε ηλικίες 18-24 ετών.

Από την πλευρά των γονέων μόνο ένας στους δέκα πιστεύει ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι ένας τρόπος εκτόνωσης της επιθυμίας για γρήγορη οδήγηση σε ασφαλές εικονικό περιβάλλον.

Οι επιστήμονες τώρα αναφέρουν ότι ο εγκέφαλος αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 20 ετών και συγκεκριμένα το κέντρο ελέγχου που είναι απαραίτητο για τον αυτοέλεγχο, τη λήψη αποφάσεων και την ανάλυση του κινδύνου. Έτσι σε μικρότερες ηλικίες οι έφηβοι δε μπορούν να κρίνουν με ωριμότητα τι δεν είναι σωστό να πράττουν στους δημόσιους δρόμους.



Related Articles

Κατηγορούνται για 15 διαρρήξεις αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη

Ο λόγος για δυο νεαρούς ημεδαπούς, ηλικίας 23 και 25 ετών, στους οποίους αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη πέρασαν χειροπέδες. Έπειτα

To ρολόι της Porsche κοστίζει όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Πριν από μερικές μέρες η Porsche μας σύστησε τη νέα Cayenne Coupe, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ,

Επιστρέφει ο Δακτύλιος-Πού ισχύει και ποιοι εξαιρούνται;

Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο