To Mercedes Actros κατάφερε να μεταφέρει ένα Airbus Α320

To Mercedes Actros κατάφερε να μεταφέρει ένα Airbus Α320

Την πιο χαμηλή του «πτήση» πραγματοποίησε ένα Airbus Α320, καθώς «πέταξε» σε απόσταση αναπνοής από την άσφαλτο.

Αυτό συνέβη με τη βοήθεια ενός Mercedes Actros SLT με ισχύ 630 ίππων, το οποίο ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να μεταφέρει την άτρακτο του εν λόγω Airbus Α320 στη νότια Γερμανία.

Μια γιγαντιαία αποστολή στήθηκε ανάλογη των διαστάσεων που έχει η άτρακτος του Airbus A320. Με μήκος 60 μέτρα, πλάτος 5 μέτρα και βάρος 90 τόνους καταλαβαίνετε ότι η μεταφορά του Airbus Α320 έπρεπε να γίνει με αρκετή μελέτη και προσοχή από την εταιρεία Paule που εδρεύει στη Στουτγάρδη.

Από όπου περνούσε τις έντεκα συνολικά μέρες του ταξιδιού το Αctros SLT φορτωμένο με το Airbus Α320 προκαλούσε δέος, καθώς δεν τυχαίνει να βλέπεις καθημερινά ένα μεγάλο αεροσκάφος από τόσο κοντά.

Όλα ξεκίνησαν από το Ταλίν της Εσθονίας όταν το συγκεκριμένο  Airbus Α320 υπέστη ζημιά κατά τη διάρκεια μιας ανώμαλης προσγείωσης. Αφού φορτώθηκε στο Actros SLT, μπήκε στο πλοίο, διέσχισε τη Βαλτική Θάλασσα και στη συνέχεια έριξε άγκυρα στο λιμάνι Λούμπεκ της Γερμανίας.

Από εκεί ξεκίνησε προς τη νότια πλευρά της χώρας, ενώ διέσχισε το Αμβούργο, το Μαγδεμβούργο, τη Νυρεμβέργη και τη Στουτγάρδη. Το Actros SLT χρειάστηκε μάλιστα να βγει εκτός των αυτοκινητοδρόμων, ώστε να αποφύγει τις χαμηλές γέφυρες, ενώ ξαναμπήκε σε αυτούς ακόμα και με την όπισθεν.

Τελικά έφτασε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης των γερμανικών ειδικών δυνάμεων, ώστε να χρησιμοποιηθεί στις ασκήσεις προστασίας επιβατών στα αεροπλάνα.

 



Related Articles

Το ανανεωμένο Mitsubishi L200 αποκαλύπτεται 9 Νοεμβρίου

Το σύννεφο σκόνης που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία έχει σηκωθεί, σύμφωνα με τη Mitsubishi, από το ανανεωμένο L200 που κινείται

Ο Τσακ Νόρις οδηγεί το Fiat Ducato (video)

Στο πρόσωπο του Τσακ Νόρις η Fiat βρήκε τον κατάλληλο πρεσβευτή για τα επαγγελτικά της οχήματα. Ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός

Μια αξιοθαύμαστη γυναίκα που οδηγεί φορτηγό Scania (video)

Φανταστείτε την έκπληξη στα πρόσωπα πολλών οδηγών στην Ελλάδα αν έβλεπαν πίσω από το τιμόνι ενός φορτηγού Scania μια γυναίκα.