Breaking News

Τέλος τα βακτήρια στο εσωτερικό των Jaguar-Land Rover

Τέλος τα βακτήρια στο εσωτερικό των Jaguar-Land Rover

Πιο υγιεινή επιθυμούν να κάνουν την καμπίνα στα νέα μοντέλα τους οι Jaguar-Land Rover «αποστειρώνοντας» την από παθογόνους παράγοντες που προκαλούν λοιμώξεις.

Οι βρετανικές εταιρείες λοιπόν ανακοίνωσαν ότι στα μελλοντικά τους μοντέλα θα ενσωματωθεί μια καινοτόμος τεχνολογία υπεριώδους φωτός (UV-C), η οποία είναι γνωστή στην ιατρική βιομηχανία εδώ και πάνω από 70 χρόνια.

Στόχος είναι να περιορίζεται η εξάπλωση του κρυολογήματος και της γρίπης, εξουδετερώνοντας βακτήρια και επιβλαβείς ιούς. Η τεχνολογία UV-C χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως για την απολύμανση του νερού, το φιλτράρισμα του αέρα και την αποστείρωση των επιφανειών χρησιμοποιώντας μήκη κύματος φωτός μεταξύ 200 -280 νανομέτρων.

Στα μοντέλα των Jaguar-Land Rover η έκθεση παθογόνων οργανισμών σε UV-C στο  σύστημα κλιματισμού θα καταστρέφει τη μοριακή δομή στο DNA τους, και έτσι καθαρός αέρας θα εισέρχεται στην καμπίνα.

Τονίζεται ακόμα ότι ο μέσος οδηγός περνάει 300 ώρες το χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο του, επομένως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να νοσήσει από τον αέρα που εισπνέει, ενώ τα επερχόμενα οχήματα κοινής χρήσης θα κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη για υγειονομική πρόληψη στο εσωτερικό τους.


Tags assigned to this article:
JaguarLand RoverUV-Cβακτήρια

Related Articles

Από την Πολώνια στην Κίνα με ένα ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μόνο με αστικές διαδρομές, λόγω της χαμηλής σχετικά αυτονομίας που προσφέρουν και

Η Volkswagen πέτυχε πάνω από 90.000 πωλήσεις σε ένα μήνα

Πρώτη τερμάτισε η Volkswagen στο «ράλι» των πωλήσεων, τον πρώτο μήνα του νέου έτους. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία

Η εντυπωσιακή και υπερπολυτελής λιμουζίνα του Πούτιν

Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο πραγματοποιεί το νέο μοντέλο της ρώσικης εταιρείας Aurus στο Σαλόνι της Γενεύης. Ο λόγος για το