Breaking News

Πουλήθηκαν οι δυο από τις μόλις τρεις McLaren 720S Spa 68

Πουλήθηκαν οι δυο από τις μόλις τρεις McLaren 720S Spa 68

Ίσα που προλαβαίνετε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για την εναπομείνασα McLaren 720S Spa 68, καθώς οι άλλες δυο έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτη.

Η συλλεκτική έκδοση Spa 68 της 720S Coupe δημιουργήθηκε από το τμήμα εξατομίκευσης της McLaren, ώστε να τιμηθεί η πρώτη νίκη της βρετανικής εταιρείας στη Formula 1.

Το 1968 λοιπόν ο ιδρυτής και πιλότος της McLaren, Μπρους Μακλάρεν, στο Γκραν Πρι του Βελγίου κατάφερε να νικήσει μέσα στην πίστα του Σπα. Ήταν η πρώτη νίκη της McLaren στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκινήτου αθλητισμού, ενώ ο Μπρους Μακλάρεν ανέβαινε για τέταρτη φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο βάθρο.

Παράλληλα έγινε ο τρίτος πιλότος στην ιστορία που κέρδισε Γκραν Πρι οδηγώντας μονοθέσιο που είχε σχεδιάσει και κατασκευάσει ο ίδιος. Στο βιογραφικό της η McLaren έχει 8 Πρωταθλήματα Παγκόσμιων Κατασκευαστών και 12 Πρωταθλήματα Παγκόσμιων Οδηγών.

Ας επανέλθουμε όμως στην 720S Spa 68 που περιμένει κάποιον να την κάνει δική του. Είναι βαμμένη σε πορτοκαλί απόχρωση, όπως και το μονοθέσιο τότε του Μπρους Μακλάρεν, μπροστά από τους πίσω τροχούς της έχει αποτυπωθεί με ασημί χρώμα το περίγραμμα από τη βέλγικη πιστά των 14 χλμ. του Σπα, ενώ το συναντάμε επίσης με χρυσή ραφή στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Οι χρυσές ραφές επεκτείνονται στα καθίσματα, στην κεντρική κονσόλα και στα πάνελ των θυρών.  Πορτοκαλί είναι και το κάλυμμα από το κλειδί, ενώ φέρει την επιγραφή “Spa 1968”.  Εντός των 720S Coupe Spa 68 έχει τοποθετηθεί επίσης πάνω σε επιφάνεια από ανθρακόνημα μια μεταλλική πλακέτα με την ονομασία της έκδοσης και τον αριθμό παραγωγής της.

Η τιμή της 720S Spa 68 δεν έχει γίνει γνωστή, σίγουρα όμως θα χρειάζεται παχύ πορτοφόλι.



Related Articles

Τι κοινό έχει ένα μαχητικό αεροσκάφος με τη Lamborghini Aventador SVJ; (video)

Δεν είναι μόνο ένα αλλά πολλά τα κοινά χαρακτηριστικά που μπορεί να εντοπίσει κανείς ανάμεσα σε ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35

Αγρίμι που δαμάστηκε το ανανεωμένο Nissan GT-R-Οι αλλαγές και οι νέες εκδόσεις

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιαπωνία, πραγματοποίησε την πρεμιέρα του το ανανεωμένο supercar της Nissan. Ο λόγος φυσικά για το

Ενδοοικογενειακή κόντρα για τα Audi RS3 Sedan και R8 V10 Spyder (video)

Όταν ο μικρός σου αδελφός σε προκαλεί, αλλά ξέρεις ότι είσαι πιο δυνατός από αυτόν τότε η αναμέτρηση δεν έχει