Breaking News

Σκόπευαν να διοχετεύσουν στην αγορά νοθευμένα καύσιμα

Σκόπευαν να διοχετεύσουν στην αγορά νοθευμένα καύσιμα

Το να γεμίζει κανείς το ρεζερβουάρ του οχήματος του με νοθευμένο καύσιμο είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει από μικρή έως μεγάλη ζημία στον κινητήρα.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα αρκετά επιτήδειοι που συνεχίζουν να εξαπατούν τον κόσμο με νοθευμένα καύσιμα. Για το λόγο αυτό πρέπει να πηγαίνετε σε πρατήρια υγρών καυσίμων που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε, ενώ κριτήριο για την επιλογή τους δεν πρέπει να είναι μόνο η τιμή του λίτρου.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας λοιπόν σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα στη νόθευση καυσίμου, καθώς εξάρθρωσε κύκλωμα που δρούσε στον εν λόγω κλάδο.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του κυκλώματος εισήγαγαν από γειτονική χώρα 45.000 λίτρα χημικών διαλυτών με σκοπό τη νόθευση καυσίμων. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε χώρο στάθμευσης επιχείρησης στην Αττική βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο επικαθήμενα εντός των οποίων υπήρχαν συνολικά 35 πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων με χημικούς διαλυτές, μια πλαστική υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λίτρων πλήρης περιεχομένου με μείγμα οργανικών διαλυτών, μια υπόγεια δεξαμενή πλήρης περιεχομένου με μείγμα οργανικών διαλυτών, δύο τράκτορες και μια αντλία παροχής καυσίμου χωρίς να είναι εφοδιασμένη η συγκεκριμένη επιχείρηση με την προβλεπόμενη άδεια.

Οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και επιβαρύνσεις από την παραπάνω ποσότητα των χημικών διαλυτών εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 43.500 ευρώ.  Οι τέσσερις ημεδαποί συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ εμπλέκονται ακόμα τέσσερα άτομα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η άσφαλτος γέμισε μελάνι

Αν η άσφαλτος δεν ήταν ήδη μαύρη θα μπορούσαμε να πούμε ότι πήρε το εν λόγω χρώμα μετά από το

Φορτηγό πέρασε πάνω από στάση λεωφορείου (video)

Από θαύμα δε θρηνήθηκαν θύματα σε στάση λεωφορείου όταν ένα μεγάλο φορτηγό ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και πέρασε ξυστά από

Έκλεβαν οδηγούς αυτοκινήτων με τη βοήθεια μιας γάτας

Η συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν