Breaking News

Τα Scania φορτηγά που τροφοδοτούν τα McDonald’s δε μολύνουν την ατμόσφαιρα

Τα Scania φορτηγά που τροφοδοτούν τα McDonald’s δε μολύνουν την ατμόσφαιρα

Την «όρεξη» άνοιξαν τα γνωστά ταχυφαγεία McDonald’s στη Scania, ώστε να δράσει πιο ενεργά υπέρ του περιβάλλοντος.

Έτσι λοιπόν οι τροφοδοσίες των καταστημάτων McDonald’s που βρίσκονται στην Ισπανία θα γίνονται πλέον με φορτηγά της Scania, τα οποία όμως καταναλώνουν φυσικό αέριο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ισπανία έχει τεθεί σε εφαρμογή πενταετές πρόγραμμα που προβλέπει τη μείωση διοξειδίων του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από φορτηγά που προμηθεύουν εστιατόρια.

Στο πλαίσιο αυτό η Scania και η HAVI αποφάσισαν να κάνουν πιο βιώσιμες τις μεταφορές προμηθειών στα McDonald’s, καθώς εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση τα φορτηγά που εκτελούν αυτές τις διαδρομές εφοδιασμού διανύουν 402.336.000 χιλιόμετρα.

Στο στόλο φορτηγών που θα προμηθεύουν τα McDonald’s της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα εισαχθούν δώδεκα φορτηγά Scania που καταναλώνουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και δυο που καταναλώνουν συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), ενώ προϋπήρχαν δυο φορτηγά CNG, άρα ο αριθμός τους φτάνει στα δεκαέξι.

Σύμφωνα με τη Scania τα φορτηγά LNG και CNG μειώνουν τις εκπομπές C02 κατά 20%, ενώ η λειτουργία τους είναι σημαντικά πιο αθόρυβη, κάτι χρήσιμο για τα μεγάλα αστικά κέντρα.



Related Articles

Αποκαλύφτηκε το εσωτερικό του νέου Mercedes Sprinter

Οι φωτογραφίες που βλέπετε παρουσιάζουν για πρώτη φορά το εσωτερικό του νέου Mercedes Sprinter, το οποίο θα αποκαλυφτεί και εξωτερικά

Τι κρύβει το καμουφλάζ του ανανεωμένου Toyota Hilux; (video)

Ευχάριστα τα νέα για τους επαγγελματίες οδηγούς, καθώς η Toyota ετοιμάζει το ανανεωμένο Hilux. Το διάσημο στην ελληνική επαρχία, και

Δείτε το βαν που μεταφέρει αστροναύτες (video)

Η Airstream δεν είναι απλά μια αμερικάνικη εταιρεία που κατασκευάζει τροχόσπιτα, καθώς είναι διάσημη, όχι μόνο για το χαρακτηριστικό της