Breaking News

Στη Μόσχα έφτασε χριστουγεννιάτικο δέντρο 27 μέτρων με φορτηγό της MAN

Στη Μόσχα έφτασε χριστουγεννιάτικο δέντρο 27 μέτρων με φορτηγό της MAN

Μια δύσκολη αλλά και ταυτόχρονα ευχάριστη μεταφορά ανέλαβε το πορτοκαλί φορτηγό MAN TGX 33.540 που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες.

Αποστολή του ήταν να μεταφέρει το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε στην πλατεία του Κρεμλίνου το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου. Για να μπει μάλιστα στο κλίμα ο οδηγός του φορτηγού φορούσε τη στολή του Άι Βασίλη.

Εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί παράδοση η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα στη Ρωσία να ξεκινάει με τη φωταγώγηση του δέντρου στο Κρεμλίνο. Στη Μόσχα οι χριστουγεννιάτικες γιορτές ξεκινούν στις 22 Δεκεμβρίου και φτάνουν στο αποκορύφωμά τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Για τη μεταφορά τώρα του πανύψηλου ελάτου που φτάνει τα 27 μέτρα και έχει διάμετρο 60 εκατοστά, επιστρατεύτηκε ένα μεγάλο φορτηγό MAN TGX 33.540, το συνολικό μήκος του οποίου, μαζί με το τρέιλερ που είχε χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ, φτάνει τα 40 μέτρα. Το εν λόγω έλατο, ηλικίας περίπου ενός αιώνα, κόπηκε από το χωριό Γερεμίνο, το οποίο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Μόσχας.

Επομένως το  φορτηγό MAN TGX 33.540 έπρεπε να ταξιδέψει πάνω σε χιονισμένους δρόμους μέχρι να φτάσει στην ρωσική πρωτεύουσα. Στην ασφαλή μεταφορά του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η οποία προετοιμάζονταν με κάθε λεπτομέρεια εδώ και καιρό, βοήθησε το Adaptive Cruise Control (ACC) και ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESP) που διαθέτει το φορτηγό MAN TGX 33.540.



Related Articles

O κορωνοϊός σταματά την παραγωγή των Scania

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού (Covid-19) στην Ευρώπη έχει οδηγήσει σε αναγκαστική αναστολή λειτουργίας τα περισσότερα εργοστάσια αυτοκινητοβιομηχανιών, ωστόσο όπως

Χωράει ένα μονοθέσιο της Formula 1 μέσα στο Renault Master;

Ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση αυτή δίνει η παραπάνω φωτογραφία, καθώς βλέπουμε το μονοθέσιο της Formula 1 να εισέρχεται στο χώρο

Έτσι ξεκόλλησε ένα Scania 20 τόνων από την άμμο! (video)

Φανταστείτε να έχετε εγκλωβιστεί στην έρημο Ναμίμπια της Νότιας Αφρικής τρεις ολόκληρες μέρες, χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας, με ελάχιστο απόθεμα