Breaking News

Σε ποια χώρα φτάνουν τα υδρογονοκίνητα λεωφορεία;

Σε ποια χώρα φτάνουν τα υδρογονοκίνητα λεωφορεία;

Ακόμα ένα βήμα πραγματοποίησε η Toyota για τη διεύρυνση της υδρογονοκίνησης, στην οποία έχει αποφασίσει να πρωτοστατεί.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν τοποθετεί κυψέλες καυσίμου μόνο σε επιβατικά της μοντέλα, αλλά και σε μεγάλα ή μικρά φορτηγά, σε ανυψωτικά μηχανήματα και σε λεωφορεία, καθώς ο περιβαλλοντικός της στόχος μέχρι το 2050 είναι μια κοινωνία χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η Toyota σύναψε συμφωνία με την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λεωφορείων στην Πορτογαλία την Caetanobus SA, την οποία θα προμηθεύει με συστήματα κυψελών καυσίμου, δεξαμενών υδρογόνου και όλα τα απαραίτητα σχετικά εξαρτήματα.

Μάλιστα η Caetanobus SA είναι η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που επωφελείται από τη τεχνογνωσία των κυψελών καυσίμου που έχει αναπτύξει η Toyota. H σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα ενώπιων στελεχών της κυβέρνησης. Εκτιμάται ότι τα πρώτα αστικά υδρογονοκίνητα λεωφορεία θα κυλίσουν από τη γραμμή παραγωγής της Caetanobus SA σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η Toyota τονίζει ότι στα οφέλη των υδρογονοκίνητων λεωφορείων συμπεριλαμβάνονται οι μηδενικές εκπομπές ρύπων, η μεγάλη τους αυτονομία και ο σύντομος χρόνος ανεφοδιασμού τους.



Related Articles

Το Dacia Duster με το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ

Το δεύτερης γενιάς Duster απέκτησε και επαγγελματική έκδοση, την οποία η Dacia ονομάζει Fiskal. Έτσι λοιπόν το ρουμάνικης καταγωγής SUV

Το θηριώδες πυροσβεστικό όχημα της Mercedes

Θερμό κύμα καύσωνα πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες φέτος το καλοκαίρι με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πυρκαγιάς να είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Πέρα

Μερίδιο στα φορτηγά της Volvo απέκτησε η κινέζικη Geely

Η κινέζικη Geely, στην οποία ανήκουν τα επιβατικά μοντέλα της Volvo, εξαγόρασε τώρα και ένα τμήμα από τα φορτηγά της