Breaking News

Οι πόρτες που ανοίγουν μόνες τους σε Jaguar και Land Rover

Οι πόρτες που ανοίγουν μόνες τους σε Jaguar και Land Rover

Σε πρωτότυπη μορφή προς το παρόν παρουσιάζει η Jaguar και η Land Rover την έξυπνη θα λέγαμε ιδέα να ανοίγει μόνη της η πόρτα του αυτοκινήτου όταν πλησιάζει ο οδηγός.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα πρακτική σε άτομα με αναπηρία, αλλά και σε όσους έχουν φορτωμένα τα χέρια τους με ψώνια και προσπαθούν να εισέλθουν στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εταιρείες η πόρτα μπορεί να ανοίγει αυτόματα μέσω αισθητήρων μόλις αυτοί εντοπίζουν τον οδηγό να πλησιάζει ή μέσω χειρονομίας που θα δίνει το σχετικό παράγγελμα.

Στη συνέχεια όταν ο οδηγός επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο η πόρτα θα κλείνει πάλι μόνη της με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην αποβίβαση τώρα η πόρτα του οδηγού θα κλείνει και θα κλειδώνει επίσης αυτόματα.

Παράλληλα οι αισθητήρες θα εντοπίζουν την ύπαρξη εμποδίων π.χ πλευρικά σταθμευμένα οχήματα ή κολόνες, ώστε να σταματούν στο σημείο που πρέπει το άνοιγμα της πόρτα και να μη σημειώνονται μικροχτυπήματα.  Αντίστοιχη τεχνολογία αυτόματου ανοίγματος των θυρών πάντως έχουμε ήδη δει από την Tesla.



Related Articles

To βελτιωμένο Volkswagen Arteon που φωσφορίζει

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Σαβάνα της Τζόρτζια η Volkswagen διοργάνωσε την εκδήλωση SOWO 2018 από 17

Με νέο κινητήρα τα επόμενα Toyota GT 86 και Subaru BRZ

Αυτή η πληροφορία κυκλοφορεί σχετικά με τη δεύτερη γενιά των Toyota GT 86 και Subaru BRZ, τα οποία ως γνωστόν

Ποιο αυτοκίνητο έχει το μεγαλύτερο καπό στον κόσμο; (φωτογραφίες)

Ο τίτλος αυτός ανήκει στο αυτοκίνητο G90, το πολυτελές σεντάν της Genesis, η οποία είναι η θυγατρική premium εταιρεία της