Breaking News

Οι πόρτες που ανοίγουν μόνες τους σε Jaguar και Land Rover

Οι πόρτες που ανοίγουν μόνες τους σε Jaguar και Land Rover

Σε πρωτότυπη μορφή προς το παρόν παρουσιάζει η Jaguar και η Land Rover την έξυπνη θα λέγαμε ιδέα να ανοίγει μόνη της η πόρτα του αυτοκινήτου όταν πλησιάζει ο οδηγός.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα πρακτική σε άτομα με αναπηρία, αλλά και σε όσους έχουν φορτωμένα τα χέρια τους με ψώνια και προσπαθούν να εισέλθουν στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εταιρείες η πόρτα μπορεί να ανοίγει αυτόματα μέσω αισθητήρων μόλις αυτοί εντοπίζουν τον οδηγό να πλησιάζει ή μέσω χειρονομίας που θα δίνει το σχετικό παράγγελμα.

Στη συνέχεια όταν ο οδηγός επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο η πόρτα θα κλείνει πάλι μόνη της με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην αποβίβαση τώρα η πόρτα του οδηγού θα κλείνει και θα κλειδώνει επίσης αυτόματα.

Παράλληλα οι αισθητήρες θα εντοπίζουν την ύπαρξη εμποδίων π.χ πλευρικά σταθμευμένα οχήματα ή κολόνες, ώστε να σταματούν στο σημείο που πρέπει το άνοιγμα της πόρτα και να μη σημειώνονται μικροχτυπήματα.  Αντίστοιχη τεχνολογία αυτόματου ανοίγματος των θυρών πάντως έχουμε ήδη δει από την Tesla.



Related Articles

Ενδεχομένη συνεργασία ανάμεσα σε Fiat-Hyundai

Στο πλαίσιο της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε για την επιστροφή της Alfa Romeo στη Formula 1 μέσω της συνεργασίας με την

Το Nissan Navara κατασκευάζεται πλέον και στην Αργεντινή

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε το pickup της Nissan ως Navara, ωστόσο στην Αργεντινή αποκαλείται Frontier. To Frontier λοιπόν πλέον κατασκευάζεται και

Ερωτεύσου την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το σοκολατένιο Mazda MX-5

Για όσους δηλώνουν ερωτευμένοι με την αυτοκίνηση σήμερα έχουν λόγο να γιορτάζουν, καθώς ο μικρός φτερωτός θεός δεν κάνει διακρίσεις