Breaking News

Το εργοστάσιο της SEAT που έχει κατασκευάσει 10 εκατομμύρια οχήματα

Το εργοστάσιο της SEAT που έχει κατασκευάσει 10 εκατομμύρια οχήματα

Ο λόγος για το περίφημο κεντρικό εργοστάσιο Μαρτορέλ της SEAT, το οποίο βρίσκεται στην πατρίδα της, την Ισπανία.

Φέτος το Μαρτορέλ γιορτάζει την 25η επέτειο του, καθώς εγκαινιάστηκε το 1993, ενώ η SEAT επένδυσε τότε σε αυτό το ποσό μαμούθ των 1,47 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η μετακόμιση της SEAT στο Μαρτορέλ έγινε μετά από 40 χρόνια παραμονής της στο παλιό της εργοστάσιο “Zona Franca” που βρίσκονταν στη Βαρκελώνη.

Συνολικά στο Μαρτορέλ έχουν κατασκευαστεί 39 διαφορετικά μοντέλα κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, ενώ η παραγωγή του πρόσφατα έφτασε στον αριθμό ορόσημο των 10 εκατομμυρίων μονάδων. Ο αριθμός αυτός ρεκόρ παραγωγής επετεύχθη όταν από τη γραμμή παραγωγής κύλισε ένα δίχρωμο Arona FR έχοντας κάτω από το εμπρός καπό του το νέο βενζινοκινητήρα 1.5 ΤSI.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι το Μαρτορέλ είναι το τρίτο μεγαλύτερο εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen στην Ευρώπη. Απασχολεί 12.500 εργαζόμενους, ενώ χαρακτηρίζεται τεχνολογικά προηγμένο, καθώς για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων μοντέλων χρησιμοποιούνται 2.000 ρομπότ, η τρισδιάστατη εκτύπωση και η επαυξημένη πραγματικότητα. Η ημερήσια παραγωγή του ανέρχεται στα 2.400 αυτοκίνητα.



Related Articles

Αρκετά προσιτό το Dacia Duster με νέο βενζινοκινητήρα 100 ίππων

Η Dacia εκσυγχρονίζει τη γκάμα κινητήρων του Duster προσφέροντας του ένα νέο βενζίνης μόλις 1.0 λίτρου. O λόγος για τον

Πόσα Outlander PHEV έχει πουλήσει συνολικά η Mitsubishi;

Μιλώντας για ένα plug-in υβριδικό SUV, όπως το Mitsubishi Outlander PHEV, δεν περιμένει κανείς να έχει κάνει «τρελά» νούμερα πωλήσεων.

Η BMW M3 ή M4 GTS είναι ταχύτερη; (video)

Εσωτερική διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στις κορυφαίες BMW M3 και M4 GTS, καθώς αναμετρήθηκαν στην ευθεία. Ας δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά