Breaking News

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πωλούσε για ανταλλακτικά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πωλούσε για ανταλλακτικά

Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς έπειτα από μια καλά συντονισμένη επιχείρηση, κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές οχημάτων.

Στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα ανταλλακτικά τους στην αγορά μέσα από μια εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών και τρακαρισμένων οχημάτων που διέθεταν. Στην υπόθεση εμπλέκονται έξι ημεδαποί, ως μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, το οποίο είναι έγκλειστο στη φυλακή, καθώς τον προηγούμενο μήνα συνελήφθη για προμήθεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε καταστήματα, αποθήκες, οικίες και οχήματα και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κινητήρων αυτοκινήτων, αυτοκίνητα, ειδικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την κλοπή οχημάτων καθώς και πλήθος ανταλλακτικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές-τετελεσμένες και σε απόπειρα, πλαστογραφίες, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από τη μέχρι σήμερα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εκτιμάται η συμμετοχή τους σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις, λειτουργώντας με την ίδια μεθοδολογία. Η έρευνα συνεχίζεται για την διαπίστωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης και την ταυτοποίηση των οχημάτων, ανταλλακτικών και εξαρτημάτων που κατασχέθηκαν.

Η αναζήτηση και αφαίρεση οχημάτων γινόταν σε καθημερινή βάση, και πραγματοποιούνταν είτε τυχαία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, είτε στοχευμένα σε περιπτώσεις πληροφοριών ότι σε κάποιο σημείο ήταν σταθμευμένο συγκεκριμένο όχημα που τους ενδιέφερε.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν δέκα έρευνες σε σπίτια, οχήματα, αποθήκες και καταστήματα σε περιοχές της Αττικής, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής.

Σαράντα οκτώ κινητήρες αυτοκινήτων, με πλαστογραφημένους – παραποιημένους αριθμούς πλαισίου, τρία Ι.Χ.Ε. οχήματα, τρία Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, τριάντα τέσσερις μονάδες ABS, πλήθος από ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οχημάτων, δύο συσκευές εντοπισμού μηχανημάτων γεωγραφικού εντοπισμού (gps TRACKER ), μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων, το χρηματικό ποσό των 3.720 ευρώ.



Related Articles

Τρακάρισμα σε διάβαση πεζών (video)

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μόλις ο πεζός πατήσει το πόδι του στην άσφαλτο τα αυτοκίνητα σταματούν αμέσως για να περάσει.

Έχει κανείς ιδέα πώς μπορεί να σκαρφάλωσε εδώ πάνω αυτό το WV Passat;

Σπαζοκεφαλιά αποτελεί η στάση την οποία κατέληξε το αυτοκίνητο που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, καθώς δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πως βρέθηκε

Πανδαιμόνιο σε γέφυρα! Κλεμμένο αυτοκίνητο τράκαρε και πήρε φωτιά (video)

Χάος επικράτησε στη φημισμένη Γέφυρα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία, όπου σημειώθηκε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Tα πλάνα που θα δείτε