Breaking News

Είκοσι νεκροί το Νοέμβριο από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα

Είκοσι νεκροί το Νοέμβριο από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα καθημερινά αργοσβήνει στην άσφαλτο, καθώς το κόκκινο χρώμα του αίματος που την «ποτίζει» δε λέει να στεγνώσει εδώ και πολλά χρόνια.

Το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, όπως και άλλα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, έχουν έρθει σε δεύτερη μοίρα από τις κυβερνήσεις, ειδικά από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα μας. Καμία ανάπτυξη και καμία έξοδος στις αγορές δεν έχει σημασία όταν χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μόνο τον περασμένο Νοέμβριο στην Ελλάδα σημειώθηκαν 19 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τραγικό απολογισμό 20 νεκρούς.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, τον ίδιο μήνα σημειώθηκαν 13 ακόμα σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 18 σοβαρά τραυματίες. Αρκετά μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ελαφριών τροχαίων, καθώς έφτασαν τα 562, ενώ 630 ήταν οι ελαφριά τραυματίες. Συνολικά λοιπόν το Νοέμβριο έγιναν 558 τροχαία ατυχήματα και είχαμε 668 παθόντες.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.



Related Articles

Μια Aston Martin για παιδιά και γονείς με πολύ χοντρό πορτοφόλι (video)

Οι μικροί μας φίλοι που θαυμάζουν τον εμβληματικό μυστικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ μπορούν τώρα να αισθανθούν όπως ο αγαπημένος τους κινηματογραφικός

Δείτε πόσο γρήγορα κλάπηκε μια Mercedes C-Class (video)

Αν το αυτοκίνητο σας διαθέτει κουμπί για την ενεργοποίηση του κινητήρα και όχι την παραδοσιακή μίζα που βάζεις μέσα το

Επέμβαση της αστυνομίας για τα κέντρα διασκέδασης που κάνουν τους δημόσιους δρόμους ιδιωτικά πάρκινγκ

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για τον εντοπισμό όσων καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων, για την εξασφάλιση θέσεων