Breaking News

Σε δυο μέρες εντοπίστηκαν 224 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ

Σε δυο μέρες εντοπίστηκαν 224 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ

Όταν σε άλλες χώρες του κόσμου οι οδηγοί που πιάνονται να έχουν καταναλώσει αλκοόλ χάνουν οριστικά το αυτοκίνητο τους, καθώς αυτό καταστρέφεται, στην Ελλάδα παρότι βρισκόμαστε στο κατώφλι του 2019 δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τους στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε η Τροχαία από Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου έως Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Τα μπλόκα της Τροχαίας στήθηκαν σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων της Αττικής.

Τα σχετικά αποτελέσματα προκαλούν θλίψη και έντονο προβληματισμό, καθώς μέσα σε δυο μόνο μέρες από τους 2.259 οδηγούς που υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ οι 224 είχαν υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο.

Πιο αναλυτικά, εντοπίστηκαν 14 οδηγοί με άνω των 0,60 ml / lt (πλημμέλημα), 50 οδηγοί με άνω των 0,40 ml / lt, 113 οδηγοί με άνω των 0,25 ml / lt και 47 οδηγοί ειδικών κατηγοριών (μοτοσυκλέτες, νέοι οδηγοί) με άνω των 0,10 ml /lt. Πρέπει όλοι επιτέλους να καταλάβουμε σε αυτή τη χώρα ότι αλκοόλ και οδήγηση είναι ένα θανατηφόρο «κοκτέιλ».



Related Articles

Ασθενοφόρο εμβολίστηκε από BMW (video)

Οι οδηγοί των ασθενοφόρων έχουν αρκετά δύσκολο έργο, καθώς πρέπει να φτάνουν πολύ γρήγορα και με ασφάλεια στο νοσοκομείο ή

Ιούλιος-Πάνω από 18.300 τροχονομικές παραβάσεις

Τον περασμένο Ιούλιο στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής συνολικά 10 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Τσάντες ταξιδίου με την υπογραφή της Lamborghini

Στις φετινές καλοκαιρινές σας διακοπές μπορείτε να εντυπωσιάσετε από τη στιγμή θα φτάσετε στον προορισμό σας. Πώς θα το πετύχετε