Breaking News

Κάμεραμαν σε ταινίες του Χόλυγουντ το Ford Edge ST (video)

Κάμεραμαν σε ταινίες του Χόλυγουντ το Ford Edge ST (video)

Μπορεί το νέο Edge ST να μην εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη, ωστόσο σύμφωνα με τη Ford θα είναι υπεύθυνο για πολλά πλάνα που θα προβληθούν σε αυτή.

Η ισχυρότερη έκδοση του Edge λοιπόν κρίθηκε ότι έχει τα προσόντα, ώστε να προσληφθεί ως κάμεραμαν σε μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ και σε εμπορικές βιντεοσκοπήσεις γενικότερα.

Το Edge ST θα πραγματοποιεί τις δύσκολες λήψεις σε ταινίες δράσεις, όπου χρειάζεται ο φακός να συλλαμβάνει πλάνα με υψηλές ταχύτητες π.χ σκηνές καταδίωξης αυτοκινήτων. Για ποιο λόγο όμως επιλέχτηκε για τη δουλειά αυτή το Edge ST, όταν την ίδια δουλειά κάνουν οι BMW X5 M, Porsche Cayenne Turbo και Mercedes-Benz ML63 AMG;

Η εταιρεία Pursuit Systems που ειδικεύεται στη μετατροπή αυτοκινήτων σε κινητές κάμερες διάλεξε το Edge ST, καθώς εκτίμησε τη σταθερότητα του, ότι μπορεί να αναπτύσσει εύκολα και γρήγορα τις απαραίτητες υψηλές ταχύτητες που απαιτούν τα γυρίσματα (ακόμα και 160 χλμ./ώρα) και το γεγονός ότι η ευρύχωρη καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει την κινηματογραφική ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες και τον εξοπλισμό της.

Παράλληλα στην οροφή του μπόρεσε να τοποθετηθεί ο τηλεχειριζόμενος γερανός που στηρίζει την κάμερα με το συνολικό βάρος του μηχανισμού να φτάνει σχεδόν τα 454 κιλά.

Για να αντέξει το επιπλέον μεγάλο βάρος τοποθετήθηκε αερανάρτηση, ενώ προστέθηκε επίσης roll cage για την προστασία των επιβατών και το αμάξωμα του καλύφτηκε ολόκληρο με ματ μαύρη επένδυση ώστε να μην αντικατοπτρίζεται όταν βρίσκεται παράλληλα με τα αυτοκίνητα που βιντεοσκοπεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το Edge ST τροφοδοτείται από V6 twin-turbo EcoBoost κινητήρα 2.7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 335 ίππους και 514 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και με το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης.


Tags assigned to this article:
Edge STFordΚάμεραμανΧόλυγουντ

Related Articles

Δείτε τι ξεχωριστό έχει η πίστα δοκιμών της Lada

Μια νέα πίστα δοκιμών χρησιμοποιεί πλέον η Lada για τον τελικό ποιοτικό έλεγχο των οχημάτων της που κυλούν από τη

Το Honda Civic Type R σε βιντεοπαιχνίδι (video)

Στο ψηφιακό γκαράζ του βιντεοπαιχνιδιού Forza Motorsport 7 σταθμεύει πλέον το Honda Civic Type R πλάι σε εξωτικά supercars. Η

H Porsche που πουλήθηκε 2,7 εκ. ευρώ σε δέκα λεπτά

Η συλλεκτική και άκρως εντυπωσιακή Porsche Project Gold 911 κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας της κατάφερε όχι μόνο να πουληθεί