Breaking News

Γνωρίστε τις γυναίκες που οδηγούν λεωφορεία και φορτηγά Scania (video)

Γνωρίστε τις γυναίκες που οδηγούν λεωφορεία και φορτηγά Scania (video)

Σίγουρα η εικόνα μιας γυναίκας στην Ελλάδα να οδηγεί φορτηγό προκαλεί έκπληξη, φανταστείτε λοιπόν πόσο θα ξενίζει ορισμένους το θέαμα αυτό στη Γκάνα της Αφρικής.

Η Scania θέλοντας να ξεπεράσει το συγκεκριμένο στερεότυπο και να ενισχύσει τη θέση της γυναίκας στη Γκάνα προωθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης εκτατό γυναικών πίσω από το τιμόνι φορτηγών και λεωφορείων της στην πρωτεύουσα Άκρα.

Η Scania έλαβε συνολικά 400 αιτήσεις από γυναίκες που ήθελαν να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, ενώ σε διάστημα έξι μηνών πήραν δίπλωμα οδήγησης λεωφορείου 73 γυναίκες.

Στο παρακάτω video θα γνωρίσετε μερικές από αυτές τις δυναμικές γυναίκες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία και το Παρίσι, αποδεδειγμένα ορισμένες γυναίκες συχνά είναι καλύτερες οδηγοί από τους άντρες, καθώς εμφανίζουν μικρότερο ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων, ενώ είναι αρκετά  υπεύθυνες πίσω από το τιμόνι.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Σε ποιο νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες βοήθησε η Mercedes X-Class; (video)

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται, επομένως το γεγονός ότι η μέγιστη κατακόρυφη κάθοδος από βουνό με mountain ποδήλατο σε

Κοιμόνταν στην καρότσα του Nissan Navara

Ο 78χρονος σήμερα Ρίτσαρντ Χορ δεν αντιμετώπισε πότε του πρόβλημα στέγασης, η μόνη ανάγκη που είχε ήταν να ταξιδεύει πολύ.

Ένα κανονικό σπίτι μέσα στο νέο Ford Transit Nugget

Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε σε κάποιο μέρος εξοχικό, τότε ρίξτε μια ματιά στο νέο Ford Transit