Breaking News

Αυτόνομα Mercedes Axor στη συγκομιδή ζαχαροκάλαμου

Αυτόνομα Mercedes Axor στη συγκομιδή ζαχαροκάλαμου

Η αυτόνομη οδήγηση που διαρκώς εξελίσσει η Mercedes στα φορτηγά της δε θα εξυπηρετεί μόνο τις μεταφορές προϊόντων, αλλά και γεωργικές εργασίες.

Για πρώτη φορά λοιπόν βλέπουμε αυτόνομα φορτηγά Axor 3131 ένα εργάζονται στη συγκομιδή ζαχαροκάλαμου σε καλλιέργειες της Βραζιλίας, στο πλαίσιο συνεργασίας της Mercedes με την εταιρεία γεωργικών τεχνολογιών GrunnerTech.

Μιλάμε για συνολικά 18 φορτηγά Axor 3131 με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2. Η ταχύτητα (περίπου 6 χλμ./ώρα) και το πόσο κοντά πλησιάζει το Axor 3131 στην καλλιέργεια και στο μηχάνημα που κάνει τη συγκομιδή (κινείται επίσης αυτόνομα),  γίνεται με τη βοήθεια GPS και cruise control. Προηγουμένως η διαδρομή του χαρτογραφείται με ακρίβεια εκατοστού.

Παρότι ο οδηγός μπορεί να ανακτήσει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο δε χρειάζεται να έχει διαρκώς τα χέρια του στο τιμόνι. Τα εν λόγω Axor 3131 πέρα από σύστημα αυτόνομης οδήγησης διαθέτουν ένα επιπλέον μπροστινό άξονα, μεγαλύτερα ελαστικά ειδικά για τέτοιου είδους εδάφη και κεραίες, ώστε να λαμβάνουν δορυφορικά σήματα. Μόλις το Axor 3131 γεμίσει ο οδηγός του το καθοδηγεί για να ξεφορτώσει.

Τα οφέλη των αυτόνομων Axor 3131 στη συγκομιδή ζαχαροκάλαμου είναι εξοικονόμηση κατά 50% σε καύσιμο, 40% σε λιπαντικά και 30%  εξόδων συντήρησης. Παράλληλα συγκεντρώνουν δυο φορές περισσότερο ζαχαροκάλαμο στον ίδιο χρόνο που χρειάζεται ένα τρακτέρ.



Related Articles

Ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai (video)

Πιθανότατα σήμερα το πρωί κολλήσατε αρκετή ώρα στην κίνηση των δρόμων μέχρι να φτάσετε στη δουλειά σας. Οι ασφυκτικά γεμάτες

Το μικρότερο πλυντήριο αυτοκινήτου στον κόσμο (video)

Δεν αναφερόμαστε σε κάποιο παιχνίδι που βρίσκεται στα ράφια πολυκαταστημάτων, αλλά σε ένα πραγματικό πλυντήριο αυτοκινήτων. Η μοναδική διαφορά που

H Toyota σταματά την παραγωγή της στην Αυστραλία (video)

Τίτλους τέλος ρίχνει η Toyota στη γραμμή παραγωγής της στην Αυστραλία έπειτα από 54 ολόκληρα χρόνια. Η απόφαση αυτή είχε