Breaking News

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο σχολικό λεωφορείο

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο σχολικό λεωφορείο

Πολλοί μαθητές στο μέλλον θα εύχονται να μην έχει προλάβει να φορτίσει το σχολικό τους λεωφορείο το πρωί και έτσι να χάσουν λίγο από το μάθημα.

Ωστόσο η Jouley, όπως ονομάζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο σχολικό λεωφορείο παραγωγής στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, «δηλώνει» ότι θα είναι κάθε πρωί στην ώρα του, καθώς η αυτονομία της επαρκεί 160 χλμ., όταν η μπαταρία των 160kWh είναι πλήρως φορτισμένη.

Για τους μαθητές που το σχολείο τους βρίσκεται πιο λίγο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους η Jouley προσφέρεται με πρόσθετες μπαταρίες που αυξάνουν την αυτονομία της.

Παράλληλα αναφέρεται ότι η Jouley θα μπορεί να μεταφέρει αθόρυβα, με ασφάλεια και χωρίς να εκπέμπει καθόλου ρύπους συνολικά 81 μαθητές. Το πλήρες όνομα της Jouley είναι Saf-T-Liner C2 Electric Bus και θα το κατασκευάζει από το 2019 η Thomas Built Buses, που είναι θυγατρική εταιρία της Daimler, από την οποία πήρε την τεχνογνωσία της ηλεκτροκίνησης.

Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά τα μεγάλα κίτρινα σχολικά λεωφορεία που βλέπετε σε παλιές ταινίες είναι κατασκευασμένα από την Thomas Built Buses, η οποία ιδρύθηκε το 1916. Στην Αμερική μάλιστα κατέχει το 38,7% στο μερίδιο αγοράς των σχολικών λεωφορείων.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Ποιος δε θα ήθελε αυτή την Citroen DS Cabriolet;

Αν σας ζητήσουμε να μας πείτε μια αξέχαστη Γαλλίδα θεά, η ηθοποιός Ζαν Μορό θα είναι η μόνη που θα

Ποιοι εκπαιδεύουν τις γυναίκες να οδηγούν στη Σαουδική Αραβία; (video)

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2017 πάρθηκε μια ιστορική απόφαση για τη Σαουδική Αραβία, καθώς επιτράπηκε και στις γυναίκες να οδηγούν

Στρατιωτική Mercedes G-Class μετατράπηκε σε τροχόσπιτο

Έχοντας ολοκληρώσει πλέον τη θητεία της στο στρατό της Ελβετίας μια Mercedes G-Class του 1993 μετατράπηκε σε όχημα αναψυχής. Χάρη