Breaking News

Σωρεία παραβάσεων στα σχολικά λεωφορεία της χώρας

Σωρεία παραβάσεων στα σχολικά λεωφορεία της χώρας

Τα οχήματα που μεταφέρουν παιδιά στα σχολεία οφείλουν να είναι άψογα συντηρημένα, να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και οι οδηγοί τους να τηρούν ευλαβικά τον ΚΟΚ.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν η Διεύθυνση Τροχαίας προγραμμάτισε και υλοποίησε κατά τον πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σχολικών λεωφορείων, σε όλη την επικράτεια.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 6.453 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 413 παραβάσεις. Οι πέντε πιο σύνηθες παραβάσεις αφορούσαν τον ταχογράφο (91), την παραβίαση του ορίου ταχύτητας (53), τη μη χρήση ζωνών ασφαλείας (43), τα φθαρμένα ελαστικά (24) και την έλλειψη πυροσβεστήρα (13).

Ακολουθούν η στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (9), η μη αναγραφή ορίων ταχύτητας (9), η έλλειψη φαρμακείου (9), η έλλειψη ζωνών ασφαλείας (9), η στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης (7), το βιβλίο ρεπό (6), η παραβίαση σημάνσεων (3), η μεταφορά υπεράριθμων μαθητών (2), η έλλειψη συνοδού (2) και οι λοιπές παραβάσεις (133).

Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι λογικό να προκαλούν έντονη ανησυχία στους γονείς που εμπιστεύονται ότι πολυτιμότερο έχουν στα εν λόγω μεταφορικά μέσα και στους οδηγούς. Οι έλεγχοι της Τροχαίας πρέπει να γίνουν ακόμα πιο τακτικοί σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.



Related Articles

Στο νέο Toyota Hiace χωράνε τα πάντα

Η πολυχρηστικότητα του νέου Toyota Hiace το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον τόσο στους επαγγελματίες οδηγούς όσο και στους ιδιώτες, καθώς ενδείκνυται

Η Mercedes AMG A35 «πιάνει» 250 χλμ./ώρα

Έτοιμη να πατήσει γκάζι είναι η νέα Mercedes AMG A35, η οποία είναι το πιο προσιτό μοντέλο με την υπογραφή

Με 45 νέα οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας

Ακόμα μια τονωτική «ένεση» δέχτηκε ο μηχανοκίνητος στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς απέκτησε 45 ακόμα νέα οχήματα. Αξίζει να αναφέρουμε