Breaking News

Η Mercedes Vision Urbanites είναι επαγγελματικό και επιβατικό όχημα (video)

Η Mercedes Vision Urbanites είναι επαγγελματικό και επιβατικό όχημα (video)

Διττή προσωπικότητα έχει η νέα πρωτότυπη Mercedes Vision Urbanetic, καθώς σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία μπορεί να χρησιμεύσει ως επαγγελματικό, αλλά και ως επιβατικό όχημα ταυτόχρονα.

Πώς το καταφέρνει αυτό; Βασίζεται σε μια ηλεκτροκίνητη αυτόνομη πλατφόρμα, ενώ το κουβούκλιο της μπορεί να αλλάζει, ανάλογα τις ανάγκες. Έτσι μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα, αλλά και επιβάτες. Η Mercedes υποστηρίζει ότι στη Vision Urbanetic μπορούν να χωρέσουν μέχρι 10 παλέτες ή 12 επιβάτες.

Με τον τρόπο αυτό καλύπτει δυο διαφορετικές ανάγκες, αυτές των επιχειρήσεων αλλά και των ιδιωτών με ένα μόνο όχημα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των δρόμων στις σύγχρονες πόλεις, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία οχημάτων.

Το μήκος της φτάνει τα 5,14 μέτρα, ενώ έχει επίσης 10 κυβικά μέτρα χώρο φορτίου. Η απουσία καμπίνας οδηγού αυξάνει  τη μεταφορική της ικανότητα εμπορευμάτων αλλά και επιβατών.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι χάρη στη συνδεσιμότητα και το έξυπνο σύστημα κίνησης της μπορεί για παράδειγμα να εντοπίζει ότι σε μια περιοχή υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος που χρειάζεται μεταφορικό μέσο και να καταφθάνει εκεί.


Tags assigned to this article:
MercedesVision Urbanites

Related Articles

Προϋπηρεσία 50 ετών της Mercedes στην Ιρλανδία

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνουν τα επαγγελματικά μοντέλα της Mercedes στους δρόμους της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία πριν από

Φορτηγό φρέναρε και κρέμασε όλη η καμπίνα! Ακυβέρνητο εμβόλισε ένα Toyota (video)

Ίσως έχει τύχει να δείτε ότι ολόκληρη η καμπίνα ενός τράκτορα μετατοπίζεται προς τα εμπρός, ανοίγοντας όπως ένα βιβλίο, όταν

Το Mercedes Unimog U 423 ρυμουλκεί τα πάντα και οικονομικά

Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία μεταφορών T. Shepperson Contracting επέλεξε να εντάξει στο στόλο της το Mercedes Unimog