Breaking News

Η Mercedes V-Class για άτομα με κινητικά προβλήματα (video)

Η Mercedes V-Class για άτομα με κινητικά προβλήματα (video)

Το ενδιαφέρον της δείχνει η Mercedes για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, παρουσιάζοντας τη V-Class με ένα καινοτόμο σύστημα.

Στην Έκθεση Αποκατάστασης και Φροντίδας REHACARE 2018 (26-29 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ) η γερμανική εταιρεία προβάλει την καταλληλότερη V-Class για άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε ότι κάτω από την πλευρική συρόμενη μεγάλη πόρτα της V-Class έχει ενσωματωθεί μια επεκτεινόμενη πλατφόρμα, η οποία εισέρχεται και εξέρχεται με το πάτημα απλά ενός κουμπιού σε τηλεχειριστήριο.

Όταν επιβιβαστεί πάνω σε αυτή το αναπηρικό αμαξίδιο τότε ανασηκώνεται με βραχίονες, ώστε να ολοκληρωθεί η πρόσβαση στην καμπίνα, ενώ στη συνέχεια αναδιπλώνεται. Σύμφωνα με τη Mercedes η πλατφόρμα μπορεί να σηκώσει βάρος μέχρι 300 κιλά. Παράλληλα το κάθισμα του οδηγού σύρεται ηλεκτρικά (42 εκατοστά) εμπρός-πίσω, ώστε ο οδηγός να μεταβεί σε αυτό από το αναπηρικό αμαξίδιο.

Εννοείται ότι η επιτάχυνση και η επιβράδυνση της V-Class γίνεται μέσω ειδικού χειριστηρίου που βρίσκεται ενσωματωμένο στο τιμόνι. Ανάλογες λύσεις κινητικότητας η Mercedes προσφέρει από το 2010, ενώ η σχετική γκάμα της διαρκώς διευρύνεται.

Το σύστημα αυτό της V-Class για αναπηρικά αμαξίδια σύντομα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία και τοποθέτηση απευθείας από το εργοστάσιο της Mercedes που βρίσκεται στο Σιντελφίγκεν της Γερμανίας.



Related Articles

Τηλεκατευθυνόμενη μινιατούρα Lego του Land Rover Defender (video)

Ίσως να έχετε ξαναδεί μινιατούρα του Land Rover Defender, ωστόσο η συγκεκριμένη διαθέτει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του πραγματικού βρετανικού SUV.

Για 500 μόνο τυχερούς το νέο Mitsubishi L200 Lucky

Όπως λέει και το όνομα Lucky για τη νέα έκδοση του Mitsubishi L200 χρειάζεται τύχη για να το αποκτήσεις, καθώς

Απίστευτο και όμως η Volvo έφτιαξε πύργο με τα φορτηγά της! (videos)

Απόσπασμα από ταινία περιπέτειας θα μπορούσε να είναι το διαφημιστικό σποτ που δημιούργησε η Volvo για την προώθηση των τεσσάρων