Breaking News

Το νέο Ford Focus δε μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (video)

Το νέο Ford Focus δε μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (video)

Όταν οδηγούμε σε δρόμους που δε γνωρίζουμε υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδευτούμε και να μπούμε κατά λάθος σε δρόμο που απαγορεύεται ή να μη ξεχωρίσουμε ποιο είναι το δικό μας ρεύμα κυκλοφορίας.

Αυτό ειδικά μπορεί να συμβεί σε χώρες όπου τα αυτοκίνητα κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχουμε συνηθίσει π.χ Βρετανία, Κύπρος, Αυστραλία. Με το νέο Ford Focus ωστόσο δε διατρέχετε τέτοιο κίνδυνο, καθώς εξοπλίζεται με το καινοτόμο σύστημα ονόματι “Wrong Way Alert”.

Χρησιμοποιεί τα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης και κάμερα που εντοπίζει την οδική σήμανση και έτσι μπορεί να αναγνωρίσει πότε το όχημα εισέρχεται σε δρόμο που απαγορεύεται. Τότε ο οδηγός καλείται να διορθώσει την πορεία του άμεσα με ηχητική και οπτική ειδοποίηση.

Στο παρακάτω video θα δείτε παραστατικά τη λειτουργία του συστήματος “Wrong Way Alert”.


Tags assigned to this article:
FocusFordWrong Way Alert

Related Articles

Γιατί αυτό το Mazda MX-5 του 1997 κοστίζει πάνω από 24.000 ευρώ;

Υπάρχει άραγε κάποια καλή δικαιολογία που να εξηγεί την τόσο υψηλή, για τα δεδομένα, τιμή του συγκεκριμένου ιαπωνικού roadster που

Ιδανική για τον Τζέιμς Μποντ η νέα Aston Martin DB12 – Με 680 ίππους και τελική ταχύτητα 325 χλμ./ώρα (φωτογραφίες & βίντεο)

Πρεμιέρα έκανε σήμερα η νέα Aston Martin DB12, την οποία η βρετανική εταιρεία χαρακτηρίζει το πρώτο στον κόσμο Super Tourer.

Tην έρημο Σαχάρα στην Αυστραλία φέρνει η Toyota

Μπορεί η ονομασία της νέας ειδικής έκδοσης που δημιούργησε η Toyota για το Land Cruiser να περιέχει το όνομα της