Breaking News

Πόσα αυτοκίνητα πουληθήκαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο;

Πόσα αυτοκίνητα πουληθήκαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκίνητων) και της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα μας σημείωσαν άνοδο.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, τον Απρίλιο του 2018 στην Ελλάδα οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών οχημάτων ανήλθαν στις 10.498 μονάδες. Η αύξηση σε σύγκριση με το μήνα Απρίλιο του 2017 όπου είχαν καταγραφεί 8.452 πωλήσεις ανήλθε στο 24,2%. Οι πωλήσεις τώρα των καινούργιων φορτηγών, λεωφορείων και μοτοσικλετών άνω των 50 κ.εκ. τον Απρίλιο του 2018 ήταν 570, 14 και 2.709 μονάδες αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών οχημάτων κινήθηκαν ανοδικά κατά 26,1% (συνολικά 37.247 πωλήσεις) σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2017, κάτι που είναι σίγουρα αρκετά θετικό και δείχνει ένα σημάδι ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Ωστόσο αν συγκρίνουμε τα νούμερα αυτά με το μέσο όρο της προ κρίσης εποχής στην Ελλάδα (2000-2009), η πτώση στις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών οχημάτων αγγίζει το -62,6%.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η Mercedes A-Class και με sedan αμάξωμα

Η νέα Mercedes A-Class αναμένεται να διατεθεί και με sedan αμάξωμα στην αγορά της Κίνας, κάτι που επιβεβαιώνει και η

Το τσιμεντένιο SEAT Arona

Ένα με το σύγχρονο αστικό περιβάλλον έγινε το SEAT Arona, καθώς ζώντας μέσα σε αυτό έγινε ίδιο με τα αμέτρητα

Η νέα Skoda Octavia RS φορτίζει τους 245 ίππους της

Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια από τότε που η Skoda λάνσαρε την κορυφαία RS έκδοση της Octavia. Τροφοδοτούνταν από βενζινοκινητήρα