Breaking News

Το νέο ηλεκτροκίνητο Kia Niro EV με αυτονομία 450 χλμ.

Το νέο ηλεκτροκίνητο Kia Niro EV με αυτονομία 450 χλμ.

Η Kia παρουσίασε στο 5ο Διεθνές Σαλόνι Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Τζέτζου της Νότιας Κορέας, το νέο Niro EV.

Σύμφωνα με την Kia το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV Niro EV βασίζεται στο Niro EV Concept, το οποίο γνωρίσαμε φέτος στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Ειδών CES 2018 στο Λας Βέγκας. H επίσημη ωστόσο πρεμιέρα του νέου Niro EV έχει δροσολογηθεί για το Σαλόνι του Παρισιού που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το νέο Niro EV δημιουργήθηκε από τα Κέντρα Σχεδίασης της Kia που βρίσκονται στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α και στη Ναμυάνγκ της Κορέας. Διαθέτει διαφορετική κλειστή μάσκα και LED φώτα ημέρας σε σχήμα βέλους τοποθετημένα στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι το μηδενικών εκπομπών ρύπων νέο Niro EV προσφέρει αυτονομία 300 χλμ. με τη μπαταριά ιόντων λιθίου των 39.2 kWh και 450 χλμ. με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 64 kWh.

Στην αγορά της Κορέας το νέο Niro EV θα αρχίσει να διατίθεται το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
KiaNiro EV

Related Articles

Η νέα επετειακή έκδοση του Datsun GO

Την επιτυχημένη της πορεία στην αγορά της Νότιας Αφρικής γιορτάζει η Datsun η οποία δραστηριοποιείται εμπορικά εκεί τους τελευταίους πενήντα

Πιο όμορφο supercar του 2017 η McLaren 720S

Το ξέρατε ότι υπάρχουν καλλιστεία και για αυτοκίνητα; Διοργανώθηκαν και φέτος στο πλαίσιο του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Παρίσι,

Αναστήθηκε το Lada Niva Bronto με τις αξεπέραστες off-road ικανότητες

To μεγαλύτερο, αν όχι το μοναδικό, ταλέντο του Lada Niva είναι ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σχεδόν σε κάθε off-road διαδρομή.