Breaking News

Η Hyundai θα σώζει τους οδηγούς που αποκοιμούνται στο τιμόνι

Η Hyundai θα σώζει τους οδηγούς που αποκοιμούνται στο τιμόνι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα που θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες η Hyundai στην Έκθεση τεχνολογικών ειδών CES 2018 στο Λας Βέγκας.

Ο λόγος για το σύστημα DREM (Departed Driver Rescue & Exit Maneuver) που δημιούργησε η θυγατρική Hyundai Mobis και έχει στόχο να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται όταν ο οδηγός αποκοιμηθεί στο τιμόνι.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μια από τις πέντε βασικές αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων είναι οδηγοί που τους πήρε ο ύπνος, ενώ στις H.Π.Α ο αριθμός των θυμάτων φτάνει στους 7.000 κάθε χρόνο.

Μια κάμερα λοιπόν μέσω υπερύθρων θα παρακολουθεί διαρκώς τα μάτια και τις κινήσεις στο πρόσωπο του οδηγού, ενώ σε συνεργασία με άλλα συστήματα υποβοήθησης θα γνωρίζει αν το όχημα βγαίνει από τη λωρίδα κυκλοφορίας και αν κινείται με αστάθεια.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται στις προειδοποιήσεις και είναι έτοιμος να αποκοιμηθεί τότε θα ενεργοποιείται η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και το όχημα θα πηγαίνει μόνο του στην άκρη του δρόμου και θα ακινητοποιείται σε ασφαλές σημείο.

Η κορεάτικη εταιρία θα έχει έτοιμο το συγκεκριμένο σύστημα μέχρι το 2022.


Tags assigned to this article:
CES 2018HyundaiHyundai Mobis

Related Articles

Το νέο supercar Corbellati Missile των 1.800 ίππων

Ακόμα μια νέα και φιλόδοξη εταιρία, μετά τις Hennessey και Koenigsegg, επιχειρεί να διεκδικήσει κομμάτι από την πίτα πωλήσεων των

Αυτό το μοντέλο της Mercedes είναι για μωρά

Είστε νέος γονιός και ανησυχείτε για την ασφαλή μεταφορά του μωρού σας; Η Mercedes πέρα από μια πλούσια γκάμα αυτοκινήτων

Τι ετοιμάζει η Opel για το Σαλόνι της Φρανκφούρτης;

Λίγο πριν αρχίσει να στήνει το περίπτερό της στο 67ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Opel μας ενημερώνει για