Breaking News

Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο Σέντραλ Παρκ

Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο Σέντραλ Παρκ

Ανάσα στο διάσημο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης δίνει η απόφαση που ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση λοιπόν από 27 Ιουνίου θα απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία αυτοκινήτων εντός και γύρω από το Σέντραλ Παρκ. Από την απόφαση φυσικά εξαιρούνται οχήματα έκτακτης ανάγκης, αλλά και τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του πάρκου.

Στόχος είναι ο «πνεύμονας» πρασίνου του Σέντραλ Παρκ να καθαρίσει από το νέφος και από τους ρύπους, αλλά και να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην περιοχή. Ήδη από το 2015 έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο βόρειο τμήμα του Σέντραλ Παρκ. Σε εφαρμογή επίσης έχει τεθεί το σχέδιο “Vision Zero”, το οποίο στοχεύει στη μείωση των θανάτων πεζών στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δημιουργία του Σέντραλ Παρκ ξεκίνησε το 1857, όταν στους δρόμους δεν κυκλοφορούσαν ακόμα αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών του έφτασε τα 42 εκατομμύρια, επομένως καταλαβαίνετε τη σημασία του ως τουριστικού αξιοθέατου.



Related Articles

Πέρασε με κόκκινο και προκάλεσε χάος (video)

Μια από τις σοβαρότερες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι να περάσεις όταν το φανάρι είναι κόκκινο, ενώ οι συνέπειες

Η οδηγός μιας Mercedes μαλλιοτραβήχτηκε με πεζή (video)

Στις μέρες μας οι άνθρωποι έχουν πολλά νευρά και με την παραμικρή αφορμή δε διστάζουν να τα ξεσπάσουν. Απόδειξη το

Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο γκρεμό και έκτοτε αγνοείται (video)

Συχνά βλέπουμε τροχαία ατυχήματα να καταγράφονται από τις ενσωματωμένες κάμερες που διαθέτουν οχήματα σε διάφορες χώρες, ωστόσο αυτή τη φορά