Μια Porsche 911 Turbo σε πραγματικές διαστάσεις κατασκευασμένη με Lego

Μια Porsche 911 Turbo σε πραγματικές διαστάσεις κατασκευασμένη με Lego

Σίγουρα πολλοί θα θέλετε να παίξετε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με τη Porsche 911 Turbo, ειδικά με τη συγκεκριμένη που είναι φτιαγμένη με τα διάσημα τουβλάκια της Lego.

Βλέποντας την πλάι στην αληθινή 911 Turbo αντιλαμβάνεσαι ότι έχουν τις ιδέες διαστάσεις και ότι μοιάζουν αρκετά στα περισσότερα σημεία μεταξύ τους με την αριστερή να απευθύνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και τη δεξιά σε μικρότερα.

Πού μπορείτε να συναντήσετε την 911 Turbo από Lego; Στο μουσείο της Porsche που βρίσκεται στη Στουτγάρδη, ενώ δε γίνεται γνωστό πόσα τουβλάκια της Lego χρειάστηκαν για τη δημιουργία της.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι η 911 Turbo, γνωστή και ως 930, ήταν το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Porsche με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, χωρητικότητας 3.0 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 260 ίππους, ενώ στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από έναν 3.3 λίτρων. Η 911 Turbo 3.0 κατασκευάζονταν από την Porsche ανάμεσα στο 1975 και στο 1977, ενώ από τη γραμμή παραγωγής κύλισαν 2.819 αντίτυπα της.


Tags assigned to this article:
911 Turbo930PorschePorsche 911 Turbo

Related Articles

Οδηγεί 70 χρόνια αυτό το Ford Model T

Στην παγκόσμια ιστορία της αυτοκίνησης το ιστορικό Ford Model T κατέχει περίοπτη θέση, καθώς εισήγαγε τη μαζική παραγωγή οχημάτων, με

Τα σημαντικότερα μοντέλα της Renault στα 120 χρόνια ιστορία της (video)

Έναν αιώνα και δυο δεκαετίες ζωής συμπληρώνει η Renault που γεννήθηκε το 1898 και το γιορτάζει με ένα επετειακό video,

Όταν η Lamborghini Espada φωτογραφήθηκε για τους Beetles

Πέντε δεκαετίες πέρασαν από τότε που η Lamborghini παρουσίασε την Espada, ωστόσο σίγουρα δείχνει αρκετά νεότερη ακόμα και σήμερα. Με