Breaking News

H Nissan προτείνει επιδιόρθωση και όχι αντικατάσταση μπαταριάς

H Nissan προτείνει επιδιόρθωση και όχι αντικατάσταση μπαταριάς

Οι μπαταρίες αυτοκινήτων αποτελούν από τις σοβαρότερες πήγες ρύπανσης για τον πλανήτη μας, ενώ τελευταία τα μηνύματα για την ανακύκλωση τους γίνονται όλο και πιο ηχηρά.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η Nissan δίνει πλέον στους ιδιοκτήτες των αμιγώς ηλεκτροκίνητων Leaf στην Ιαπωνία τη δυνατότητα να επιδιορθώσουν τη μπαταρία τους και όχι να την αντικαταστήσουν, ενώ το σχετικό κόστος είναι σαφώς μικρότερο.

Συγκεκριμένα, αντί για τα περίπου 5.000 ευρώ που χρειάζονταν για να αποκτήσουν τη νέα μπαταρία 24 kWh του Leaf, από τον ερχόμενο Μάιο θα μπορούν να επιδιορθώσουν αυτή που έχουν, καταβάλλοντας σχεδόν 2.300 ευρώ. Τιμή αρκετά πιο συμφέρουσα για την τσέπη και πρωτοβουλία σημαντική για το περιβάλλον.

Η απόφαση αυτή της Nissan αφορά αρκετό κόσμο, καθώς από το 2010 που λανσαρίστηκε το Leaf οι πωλήσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι τον περασμένο έτος, ανέρχονταν στις 300.000 μονάδες.

Διαβάστε επίσης πατώντας εδώ μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Nissan για την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών του Leaf.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Opel Corsa του 1993 φτάνει τα 160 χλμ./ώρα! (video)

Στη Γερμανία υπάρχουν οι αυτοκινητόδρομοι Autobahn, στους οποίους δεν ισχύουν όρια ταχύτητας, επομένως αποτελούν τον παράδεισο για τα supercars που

Στο ράλι των πωλήσεων η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Ανάλογες πωλήσεις με τις υψηλές ταχύτητες που πετυχαίνει στην άσφαλτο η κορυφαία Stelvio Quadrifoglio προσδοκά η Alfa Romeo με την

Άνοδος 19,8% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν για ακόμα μια φορά οι μηνιαίες πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα μας. Σύμφωνα λοιπόν με