Breaking News

Ανακύκλωση βρόχινου νερού για τους υαλοκαθαριστήρες από την Ford (video)

Ανακύκλωση βρόχινου νερού για τους υαλοκαθαριστήρες από την Ford (video)

H εν λόγω ιδέα δεν ανήκει ακριβώς στην Ford, αλλά σε δυο πανέξυπνα παιδιά. Απλά η μπλε οβάλ εταιρία βοήθησε, ώστε να υλοποιηθεί αυτό που σκέφτηκαν.

Ο 11χρονος Ντάνιελ και η 9χρονη αδελφή του Λάρα από την Γερμανία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδίου με το αυτοκίνητο είδαν τον πάτερα τους να προσπαθεί να καθαρίσει το βρόμικο παρμπρίζ από την έντονη βροχόπτωση, ωστόσο στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων δεν υπήρχε καθόλου νερό.

Τότε σκέφτηκαν κάτι απλό που δεν πέρασε από το μυαλό ενός ενήλικα, δηλαδή την ανακύκλωση του βρόχινου νερού, το οποίο θα αποθηκεύεται και θα φιλτράρεται ώστε να χρησιμοποιείται καθαρό από τους υαλοκαθαριστήρες στο παρμπρίζ. Μέσα σε πέντε μόλις λεπτά βροχής το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων μπορεί να γεμίσει με καθαρό νερό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας οδηγός ξοδεύει το χρόνο 20 λίτρα νερού για να καθαρίσει το παρμπρίζ του.  Η ιδέα των δυο παιδιών εφαρμόστηκε πιλοτικά σε δυο αυτοκίνητα της Ford. Λέτε οι μικροί μηχανικοί της να βοηθήσουν τον πλανήτη από μια μελλοντική έλλειψη νερού;



Related Articles

Τώρα και βενζινοκίνητο το Jeep Avenger – Η ενναλακτική λύση για όσους δεν ασπάζονται την ηλεκτροκίνηση (φωτογραφίες)

Αν σας γοητεύει το νέο Jeep Avenger, αλλά δεν είστε οπαδός της ηλεκτροκίνησης, τώρα υπάρχει εναλλακτική λύση. Το μικρότερο SUV

ΒΜW i3 και i8 από πραγματικό χρυσό

Η φράση ότι λάμπει δεν είναι χρυσός θα ταίριαζε γάντι στις συγκεκριμένες BMW i3 και i8, ωστόσο δεν ευσταθεί. Αυτό

Η αγωνιστική έκδοση της νέας Toyota Supra

Σίγουρα στο χαρακτήρα της νέας Supra ταιριάζει η συμμετοχή της σε αγώνες, ωστόσο η Toyota γνωρίζει ότι αυτό δε μπορεί