Breaking News

Νέα έκδοση της Lotus Exige εμπνευσμένη από ένα μονοθέσιο

Νέα έκδοση της Lotus Exige εμπνευσμένη από ένα μονοθέσιο

Μια νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής μόλις 25 αντιτύπων της Exige δημιούργησε η Lotus, η οποία ονομάζεται Cup 430 Type 25 και στόχο έχει να αναδείξει το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της βρετανικής εταιρίας.

Βασίζεται στην Exige Cup 430 και είναι εμπνευσμένη από το ιστορικό μονοθέσιο της Lotus, το Type 25, το οποίο κυριαρχούσε στις πίστες της Formula 1 το 1963. Η Exige Cup 430 Type 25 υλοποιήθηκε από το Κλασσικό Τμήμα της Lotus που έχει αναλάβει να προβάλει την αγωνιστική δράση της εταιρίας που καταγράφηκε από το 1954 έως το 1994.

Το αμάξωμα της Exige Cup 430 Type 25 μπορεί να βαφτεί με την πράσινη μεταλλική απόχρωση “Lotus Racing Green” που συνδυάζεται με κίτρινες πινελιές στο καπό, στην οροφή, στην αεροτομή και στα πλευρικά μαρσπιέ και με τη λευκή απόχρωση “Old English” που συνδυάζεται με πράσινες πινελιές στα ίδια σημεία.

Ίσως να σας εκπλήξει το γεγονός ότι η Exige Cup 430 Type 25 τροφοδοτείται από έναν V6 κινητήρα 3.5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 430 ίππους 440 Nm ροπής, επιτρέποντας της επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 3,3 δευτ. και τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Lotus η Exige Cup 430 Type 25 μπορεί να παράγει έως και 220 κιλά κάθετης δύναμης.

Το σπαρτιάτικο εσωτερικό της Exige Cup 430 Type 25 είναι επενδυμένο με άφθονη αλκαντάρα και με ξύλινο λεβιέ ταχυτήτων.


Tags assigned to this article:
Exige Cup 430 Type 25Lotus

Related Articles

Το εργοστάσιο της Seat που έχει κατασκευάσει 12 εκατομμύρια οχήματα (video)

Πριν από τρεις δεκαετίες η Seat έκοψε την κορδέλα εγκαινίων στο κεντρικό της εργοστάσιο Μαρτορέλ που βρίσκεται στην Ισπανία. Η

Τα πέντε πιο εντυπωσιακά σημεία στο εσωτερικό της νέας Porsche 911 (video)

Η Porsche μας ανοίγει, μέσα από το παρακάτω video, την πόρτα της νέας 911 και μας δείχνει τα εντυπωσιακότερα σημεία

Κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια μέσα στο νέο Volkswagen Caddy Beach

Ανήκετε σε αυτούς που φοβούνται να εμπιστευτούν ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια για τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές, λόγω της πανδημίας;